4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kadir Gecesi Ağrı'da coşkuyla kutlandı

Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olarak tarif edilen Kadir Gecesi'ni coşku ile kutladık. 

Kadir Gecesi'nde camileri dolduran binlerce Ağrılı mü'min dünyanın ve insanlığın kaderinin güzel olması için dua etti. Kadir Gecesi münasebetiyle, Ağrı Merkez Camii ve Meydan Camii başta olmak üzere camilerimiz tıklım tıklım doldu. Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı bu gecede, gündüz okunan mevlütler, hatimler, dualar inananların gönüllerini bir noktada buluşturdu.
 
Bir senenin kaderinin belirlendiği bu gece de eller insanlığın ve dünyanın kaderinin güzel olmasını dilemek için açıldı. Ramazan ayının coşkusu Kadir Gecesi'nde had safhaya ulaştı. Binlerce Ağrılı Müslüman Peygamber Efendimiz' in "Kim Kadir Gecesi'ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve itaatle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır" müjdesine nail olabilmek için geceyi ibadet ve itaatle geçirdi. Teravi namazının ardından Merkez Camisinde namaz kılanlar camii çıkışında Sakal-ı Şerif’i ziyaret ederken zaman zaman camii çıkış avlusunda izdihamlar oldu. Camii dışında da binlerce insan kilometrece kuyrukta beklediler. 

Kuyruk Kağızman caddesinde bulunan İl Tarım binasının ününe kadar uzadı Meydan Camisinde de bayanlar, ziyarette bulunurken zaman zaman arbede yaşandı. Sakal-ı Şerif’i ziyaret eden Ağrılılar sahur saatine kadar camileri doldurarak bu mübarek geceyi ibadetle geçirdiler.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 23:47:54
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 15:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet kocabay IP: 78.177.78.xxx Tarih : 28.09.2008 18:55:43

TÜM AĞRILI HEMŞERİLERİMİN KANDİLİNİ VE GELECEK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLARIM.BURSA DA BU HAVAYI PEK GÖREMEDİK RESİMDEKİ MANZARAYI GÖRÜNCE BAYA DUYGULANDIM.ALLAH BU BİRLİK VE BERABERLİĞİ MEMLEKETTİMİZDE SONUSUZA KADAR DEVAM ETTİRSİN.