7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Kamu-Sen hükümete sert çıktı

Türkiye Kamu- Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin sağır bir hükümet olduğunu söyledi. İncelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Akyıldız, Kamu- Sen üyeleri ile Kılıçarslan Otel'de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Ak Parti Hükümeti'ni sert bir dille eleştiren Akyıldız, adında Adalet vurgusu yapılan bir partinin daha dikkatli ve duyarlı hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ak Parti Hükümeti İktidarında yapılan her değişikliğin 50 yılın düzenlenmesi olarak anlatıldığını belirten Akyıldız, konuşmasında; "Her defasında fatura kamu çalışanlarına çıkartılıyor." ifadelerine yer verdi. 

Popülist siyasi uygulamalarla ve yönetim zafiyetleri ile sosyal güvenlik sisteminin bozulduğunu anlatan Akyıldız, " Emeklilerin maaşları azalmakta, fiili hizmet sürelerinde keyfi uygulamalara gidilmekte, emekli maaşları enflasyon oranına endekslenmekte, sağlık hizmeti katkı payı getirilmekte, emekli aylığında alt sınır uygulaması kaldırılmakta ve kamu çalışanların prim yükü artırılmaktadır." dedi. Hükümeti kulak tıkamakla suçlayan Kamu-Sen Genel Başkanı, " Hükümet sağır bir şekilde hareket ediyor. Bakalım nereye kadar kulaklarını tıkayacak. Elbet bizim de kulaklarını tıkayacağımız bir gün gelir. O zaman biz de onları duymayız." ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. 

Akyıldız daha sonra Kamu-Sen Ağrı İl Temsilcisi Kamil Taşdemir ve üyeler ile birlikte Vali Halil İbrahim Akpınar'ı ziyaret etti.
Servet Arslan-Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 10:00:00
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 10:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?