5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Kan davası bitti

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bağlı Dedeli köyünde Berjiri aşireti ile Akdilek köyünde Hemoyi aşireti arasındaki kan davası barışla sonuçlandı.

4 yıl önce Trabzon'da her iki aşirete mensup Ören ve İşler aileleri arasında çıkan kavgada Hemoyi aşiretine mensup Cafer Ören (28) adlı vatandaş hayatını kaybetmişti. Olayın ardından aralarında husumet başlayan ve kan davası güden Hemoyi ve Berjiri aşireti, Patnos'taki kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı. Barışın sağlanması için büyük emek sarf eden Patnos Müftüsü Şevket Dilmaç, Akdilek köyünde her 2 aşiret mensuplarını bir araya getirerek barıştırdı. Akdilek köy meydanında bir araya gelen her iki aşiret mensupları tek tek tokalaşarak barışmış oldu.

Yemekten önce bir konuşma yapan Patnos Müftüsü Şevket Dilmaç, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Allah'ın, insanlığın ve medeniyetin kabul etmediği bazı kötü şeylerin hala toplumda var olduğunu söyledi. İslam'ın sevgi ve kardeşlik dini olduğunu ifade eden Müftü Dilmaç, bir müslümanın bir müslümanı kırmaması, incitmemesi ve onu öldürmemesi gerektiğini belirterek, bu tür şeylerin son olması temennisinde bulundu. Dilmaç, hatayı savunmanın fazilet olmadığını, özür beyan edenin faziletli olduğunu da sözlerine ekledi.

Patnos Kaymakamlığı'nı temsilen barış yemeğine katılan İlçe Tarım Müdürü Yusuf İçen ise, insanlar arasında huzuru, barışı oluşturmak bir arada yaşamayı teşvik etmenin İslamiyet'in bir gereği olduğunu ifade etti. İçen, herkesin birlik ve dirlik içinde yaşaması için insanların aklıselim olması gerektiğinin altını çizerek, barışa katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Barış yemeğine ayrıca Dedeli Beldesi Belediye Başkanı Naim Durak ile Akdilek köyünün ileri gelenlerinden Nezir Yiğit'in katkı sağladığı belirtilirken, emekli imamlarda Bekir Coşar ile Kutbettin Uygar da yemek öncesi birer konuşma yaptılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?