4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kar havayı yumuşattı

Kars'ta uzun zamandır eksi 30 derecelerde seyreden hava sıcaklığı bu gece başlayan karla birlikte eksi 9'a çıktı.

İşyerlerinin önündeki karları temizleyen esnaf karın havayı yumuşatmasının sevindirici olduğunu söylerken işlerinin ise mevsim süresince tükenme noktasına geldiğini belirttiler.


Erken saatte yataklarından kalkarak karne almak için okul yolunu tutan öğrenciler kar sürpriziyle karşılaştılar. Aileleriyle birlikte karne almaya giden öğrenciler kar nedeniyle sevindiklerini söylediler.


İşyerlerinin önündeki karları temizlemeye başlayan esnaf, müşteri bulamadıklarını ifade ederken ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getirdi.


Emekli Necmettin Güney ise derdinin kar ve soğuklar değil maaşı olduğunu belirterek maaşının tatmin etmediğinden dert yandı.


Bu arada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün akşama kadar bölgede havanın çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği, rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman kuzeyden orta kuvvette eseceği belirtildi.

Uzun süredir mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, kar yağışı ile birlikte artarak mevsim normalleri civarında olacağının bildirildiği açıklamaya göre bölge merkezlerinin hava durumları ile gecenin kaydedilen en düşük ve günün beklenen en yüksek sıcaklıkları şu şekilde olacak:


"Kars eksi 9/eksi 2, Ağrı eksi 17/eksi 5, Iğdır eksi 11/eksi 3, Ardahan eksi 7/eksi 2".

Açıklamada kar kalınlıklarının ise Kars'ta 20, Ağrı'da 23, Iğdır'da 2, Ardahan'da 15 santimetre olduğu kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 14:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?