4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kar yağışı gazeteleri vurdu

Kar kalınlığı Ağrı ve çevresinde 30 cm olarak ölçülürken karayolunun kapalı olması nedeniyle günlük gazeteler de henüz gelmedi.

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Ağrı'da yoğun tipi ile birleşti. Dün başlayan ve aralıklarla yağan kar, tipi ile birleşince Ağrı'nın Eleşkirt İlçesine bağlı Sarıcan ve Kayadibi mevkilerinden oldukça etkili olmaya başladı.Görüş mesafesinin sıfıra indiği Sarıcan ve Kayadibi mevkiinde ulaşım sağlanamıyor. Bu nedenle Ağrı - Erzurum karayolu dün gece 01.00 dan itibaren araç trafiğine kapatıldı.

Kar kalınlığı Ağrı ve çevresinde 30 cm olarak ölçülürken karayolunun kapalı olması nedeniyle günlük gazeteler de henüz gelmedi. Karayollarına bağlı ekipler kar ve tipiye karşı zor da olsa çalışmalarını sürdürürken, yol temizleme çalışması yapan bir greyder devrildi. Greyder operatörünün durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aynı şekilde Saç Dağı mevkiinde aşırı tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfıra indi. Eleşkirt - Horasan bağlantısı kesildi. Sarıcan mevkiinde mahsur kalan araçlar geri dönerken, gündüz saatleri olmasına rağmen şiddetli tipi devam ediyor.

Ağrı ve ilçelerine bağlı 423köy yolu kapanırken, İl Özel İdaresine bağlı 16 iş makinesi köy yollarını açmak için seferber oldu

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:28:18
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 08:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?