5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Kaya'dan Diyadin Belediyesi'ne ziyaret

AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, DTP’li Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi’yi ziyaret etti.

 

Belediye girişinde Başkan Tanrıverdi tarafından karşılanan Kaya ve beraberindekiler, makama geçerek ilçenin sorun ve sıkıntıları hakkında sohbet etti.

 

“Bizim yol ve su problemimiz var ama biz öncelikle hükümetin Kürt açılımı ile ilgili düşüncelerini bilmek istiyoruz.” diyen Başkan Tanrıverdi’ye cevap veren Kaya, Kürt açılımının mutlak suretle sonuçlandırılması gerektiğini ifade ederek, “Kürt sorunu şimdi çözülmezse 50 yıl daha uzar. Partimiz bölge milletvekilleri ile sürekli görüşmeler yapıyor. Ciddi bir provoke olmazsa yani batıda bir eylem, büyük bir olay olmazsa sorun aşılacak. Bu açılım ile belki çok büyük bir oy kaybına uğrayacağız. Şartlar ne olursa olsun başlatılan süreç bitirilecektir.” diye konuştu.

 

Diyarbakır’da annelerin bir araya gelmesinin çok güzel bir olay olduğunu vurgulayan Milletvekili Kaya, “Bunun devamının olması gerekir. Annelerin gözyaşları ve vicdanları üzerine siyaset yapılmamalı. Teşkilatlarımız Türkiye’nin her bölgesinde sürekli şehit ve gazi aileleri ile toplantılar yapıyor. Bölge insanına ve bölgede çalışan bürokratlara çok ciddi görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 14:31:26
Güncelleme :19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?