4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kaymakam'dan engelliye yardım eli

Taşlıçay Kaymakamı M. Şamil Horasanlı engelli öğrenciye yardım elini uzattı. Ağrı'nın Taşlıçay Kaymakamı, bir ayağı doğuştan sakat olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu(YİBO) 6. sınıf öğrencisine yardım elini uzatarak, öğrencinin ameliyat ve tedavi masraflarını üstlendi.

Doğuştan sağ ayağı bilek kısmından sakat olan Taşlıçay YİBO altıncı sınıf öğrencisi Özcan Yıldırım(11) okula gidiş gelişte yürümekte sıkıntı yaşaması üzerine kaymakam Mehmet Şamil Horasanlı devreye girdi. Kaymakam Horasanlı , engelli Yıldırım'ı Ağrı Devlet Hastanesi'nde muayene ettirdi. Buradaki doktorların Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde gerçekleştirilecek ameliyatla Yıldırım'ın normal yürüme yeteneğine sahip olabileceğini bildirdi. Bunun üzerine kaymakam Horasan'lı, engelli Yıldırım ve annesi Fatma Yıldırım'a Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonundan nakdi para yardımında bulunarak Erzurum'a gönderdi. 

Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavi altına alınan Yıldırım'ın yapılacak küçük bir operasyonla eski sağlığına kavuşacağı belirtildi. Yıldırım, kendisine yardım elini uzattığı için Kaymakam Horasanlı ile okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür etti.
 
Anne Yıldırım ise oğlunu tedavi ettirebilecek maddi güçlerinin bulunmadığını ifade etti. Oğlunun okumak istediğini, ancak ayağındaki sorundan dolayı psikolojisinin bozulduğuna vurgu yapan anne Yıldırım, "Çocuğum okuyup öğretmen olmak istiyordu. Ancak aksadığı için derslerine konsantre olamıyordu. Kaymakam Mehmet Şamil Horasanlı'dan Allah razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletin şefkatli elini üzerimizde hissettik. Mutluyuz. İnşallah ameliyattan sonra oğlum koşarak okuluna gidecek" diye konuştu.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 11:57:51
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 11:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?