5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

KCK'ya 20 gözaltı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde planlı proje kapsamında KCK üyesi 20 kişi gözaltına alındı.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Ağrı, Iğdır, Bitlis, Diyarbakır, İzmir ve İstanbul illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Ağrı'da 20 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyaller, yasadışı gösterilerde kullanılan pankart ve afişler, 1 adet kurusıkı tabanca, 6 bin 400 adet ilaç ele geçirildiği açıklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerin, Ağrı ili genelinde bölücü terör örgütünün sözde 'kent meclisi yapılanması' içerisinde yer aldıkları, yasadışı gösterileri ve terör olaylarını organize ettikleri, kırsala eleman temini için çalışmalar yaptıkları, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara patlayıcı madde ile saldırı eylemi ayrıca güvenlik güçlerine karşı saldırı eylemlerini organize ettikleri belirtildi.

Yakalanan şahıslardan A.K,- A.A, -F.T,- Y.K çıkarıldığı adli makamlarca
serbest bırakılırken, B.K,- M.Y,- D.K, -T.A,- M.A, -A.Ş, -A.A, - M.A,- M.H.D,- S.G,- Y.K,- R.Ç,-A.İ,-B.C,-M.B.-A.Ç. isimli toplam 16 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2011 Perşembe 14:30:55
Güncelleme :8 Aralık 2011 Perşembe 14:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?