4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Keklik yerine kardeşini vurdu

Ağrı Dağı eteklerinde keklik avına çıkan 24 yaşındaki Lütfü Fayda ile ağabeyi 26 yaşındaki Sabri Fayda arasında çıkan ‘kekliği ben vuracağım’ tartışması kardeşlerden birini hastanelik etti.

Iğdır’ın Aralık ilçesi’ne bağlı Yenidoğan Köyü’nde oturan Fayda kardeşler, evlerindeki av tüfeğini alarak, avlanmak kekliğin bol olduğu Ağrı Dağı eteklerine gitti. Vurdukları birkaç keklikten sonra evlerine geri dönmek için yola çıkan Lütfü ve Sabri Fayda kardeşler, bir keklik sürüsü görünce heyecanlandı.
 
‘Ben avlayacağım’ diyerek ağabeyinin elindeki tüfeği almaya çalışan Lütfü Fayda, tüfeğin ateş alması sonucu sol bacağından vuruldu. Kardeşinin kanlar içinde kaldığını gören ağabeyi Sabri Fayda, kardeşini sırtında 3 kilometre taşıyarak köye getirdi. Buradan bir taksi ile Iğdır Devlet Hastanesi’ne götürülen Lütfü Fayda, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyatla bacağında kırılan kemikler birbirine tutturulan Lütfü Fayda’nın uzun bir süre yürüyemeyeceği bildirildi.

ARTIK AVCILIK YAPMAYACAĞIZ

Avda avlanan Lütfü Fayda, av tüfeğinden çıkan kuş saçmalarından yaklaşık 20’sinin hala bacağında kaldığını söyledi. Bir dizi ameliyat olacağını belirten Fayda, “İlk ameliyat da kırılan kemikler vidalarla birbirini tutturuldu. Daha sonra yapılacak bir ameliyatla önce bacağımdaki saçmalar temizlenecek, vidalar çıkartılacak. Kekliklerin gazabına geldim. Artık avcılık yapmayacağım” dedi.

Kerdeşinin yaralanmasına neden olduğu için çok üzüldüğünü belirten ve hastanede refakatçi olarak kalan Sabri Fayda ise şunları söyledi:

“Keklikleri sürü halinde görünce ikimiz de heyecanlandık. Ben tam ateş edecekken Lütfü tüfeği almak istedi. Ben de tüfeği vermek istemedim. O sırada ateş alan tüfekten çıkan saçmalarla kardeşim yere düştü. Öldü diye çok korktum. Onu sırtıma alıp 3 kilometre taşıyarak köye götürdüm. Şimdi de yanından bir saniye bile olsun ayrılmıyorum. Av tüfeğini bir daha elime almamaya yemin ettim” diye konuştu.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 01:39:30
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 19:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?