4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kimsesizlere misafirhane açacaklar

Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) yardım faaliyetlerini her geçen gün genişleterek Yetiştirme Yurdundan Ayrılmışların kardeşi, kimsesizlerin kimi, yetim ve öksüzlerin ailesi, sokak çocukların eli ayağı olmaya devam ediyor.

Ağrı Yurt Ay Derneği daha büyük bir adım atarak hayırsever vatandaşlardan, Yetiştirme Yurdundan Ayrılmış, kimsesizleri, yetimleri, sokak çocuklarına, barındırmak için misafirhane yapmak üzere ev istiyor. 2 yıl önce kurulan Yurt Ay Derneği kurulduğu günden bugüne ihtiyaç sahibi olan Yetiştirme Yurdundan Ayrılmış, Çaresiz, kimsesiz, öksüz, yetim, sokak çocuklara yardım yaparak, mutlu etti.
Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik,"Dernek olarak Çaresiz, kimsesiz, dul öksüz, yetim, sokak çocukları, sokakta açıkta kalmış himaye eder ve bunlara her türlü aynı ve nakdi yardımlar yapmaktayız. Kimsesiz, yetim, öksüz çocuklar ve ailelerinin yanında yaşayan ama olumsuz koşullarda yetiştirilen, maddi yetersizlikleri olan, sokaklarda çalıştırılan çocuklara ve ailelerine ulaşılarak çocuğu içinde bulunduğu olumsuz koşullardan arındırmak için çalışmak ve çocuğa ve ailesine maddi ve manevi yardım yaptığı belirten Başkan Recep Çirik, Töre ve namus cinayeti tehdidi altında olan ve aile için cinsel istismara uğrayan ve şiddet gören kadın, genç kız ve çocukların barınma, yeme-içme, giyinme vb ihtiyaçları karşılıyoruz. "dedi

Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik," Aile ortamından kopmuş, sokaklarda yaşayan, sorunlu, maddi-manevi yardıma muhtaç olup, kötü koşullarda çalıştırılan, evinden kaçmış, madde tiner, eroin, esrar, alkol ve bağımlısı olan çocuk ve gençleri bu olumsuz davranış ve alışkanlıklardan arındırıp, topluma ve ailelerine kazandırmak, sokaklarda yaşayan çocuk ve gençlerin, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara iş ve meslek edinebilmeleri için olanaklar yaratmaktayız. Yetiştirme Yurdundan Ayrılmış, Çaresiz, kimsesiz, öksüz, yetim, sokak çocukların barındırabilmek için bir misafirhane açmayı hedefliyoruz. Ama yeterli gelirimiz yoktur. Dernek üyelerden gelen aidatları çaresiz, kimsesiz, dul öksüz, yetim, sokak çocuklara kullanıyoruz. Hayırsever vatandaşlardan yardım istiyoruz. Verilecek emlağın misafirhane haline getirilip yatacak yeri olmayan Yetiştirme Yurdundan Ayrılmış, çaresiz, kimsesiz, öksüz, yetim, sokak çocukların, barınacağı bir yer olacağı ifade etti.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 13:38:08
Güncelleme :14 Aralık 2008 Pazar 10:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ertuğrul babatonguz IP: 62.248.63.xxx Tarih : 18.12.2008 11:32:27

kardeşim çok güzel birşey düşünmüşsün bizde senin yanıdayız.kendine iyi bak.iyi çalışmalar.