5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Kısa dönem erler yemin etti

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 327'inci kısa dönem 53 jandarma er için yemin töreni düzenlendi.


Komutanlık bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, yemin törenlerinin, tepeden tırnağa kadar asker olmanın temeli olduğunu söyledi. Yurdun dört bir yöresinden gelen erlerin, Türk bayrağının gölgesinde, silahlara el koyarak ant içtiklerini belirten Tuncer, "Atatürkçü düşüncenin ve onun ilkelerinin, sizi doğruya ve hedefe götürmekte en büyük yardımcınız olacağını unutmayacaksınız.


Ülkemize dışarıdan ve içerden bölmeye kalkacak olanlar, yıllar önceki gibi hayal kırıklı yaşayacaklar. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak" dedi.
Yemin eden 53 er adına söz alan jandarma er Emrah Orhan da, ''Almış olduğumuz eğitimle bilgi ve birikimlerimizle tek bir ruh olarak birleştik. Gerektiğinde bu vatan için seve seve canımızı feda etmeye hazırız" diye konuştu.
Törende, temel eğitim safhasında emsallerine göre başarılı olan jandarma er Ahmet Rıfat İnce'ye ödülünü Vali Mehmet Çetin, atışta başarılı olan jandarma er Fatih Tekinalp'e ödülünü Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, sporda başarılı olan jandarma er Ali Sezen'e ise ödülünü Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan verdi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 12:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?