4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kışın ortasında hayat mücadelesi

Ağrı'da kış ayının gelmesiyle birlikte köylerde hayat gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. Köy içlerinde bile yollar kapanırken, vatandaşlar yaptıkları kızaklarla işlerini kolaylaştırmaya çalışıyor. 

Ağrı'da bir yandan günlük hayatlarına devam eden köylüler diğer taraftan hayvanlarının karınlarını doyurmak için büyük emek harcıyor. 

Kavak Köyü'nde hayvanlarının samanlarını köy dışına koyan köylüler, bu otları getirmek için kendi yaptıkları kızakları kullanıyorlar. Otları yükledikleri kızaklarla kayarak köye ulaşan Ali Esin adlı vatandaş, günlük yaşantılarındaki tüm ihtiyaçlarında bu kızakları kullandıklarını söyledi. Kızakların köylüler için vazgeçilmez hale geldiğini belirten Esin, "Köy içinde tüm yollarımız kapalı bu nedenle yaptığımız bu kızaklarla tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 16:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet taşoğlu IP: 85.108.183.xxx Tarih : 10.02.2007 09:56:23
SAYIN SİYASİLERİMİZ VE VALİMİZ TÜRKİYEDE BİRTEK AĞRIDA KÖY HİZMETLERİNİ KAPATARAK VE İŞTEN İNSANLARI ONUR KIRICI BİRŞEKİLDE ÇIKARTARAK BİR İLKE İMZA ATTILAR.ÇIKARILAN İŞÇİLERİN YERİNE HERHANGİ BİR İŞÇİ ALINMAYINCADA ARAÇ ARZA YAPINCA FOTOĞRAFTA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ODACI TAMİRE VERİLİRSE ANCAK ŞIK BİR KIYAFETLE BAKA KALIR YAZIK YAZIK