5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Kışlada yemin heyecanı

Ağrı Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 327’inci dönem 53 Jandarma er yemin etti.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığının Tören alanında düzenlenen törende konuşan İl Jandarma Komutanı J.Albay Ufuk Tuncer, yemin törenlerinin, tepeden tırnağa kadar asker olmanın temeli, yüce Türk milletinin bağımsızlığının ve kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için canı pahasına mücadele etmenin ilk şartı olduğunu söyledi.

Yurdun dört bir yöresinden gelen erlerin, Türk bayrağının gölgesinde, silahlara el koyarak ant içtiklerini belirten J.Albay Tuncer, ‘Atatürkçü düşüncenin ve onun ilkelerinin, sizi doğruya ve hedefe götürmekte en büyük yardımcınız olacağını unutmayacaksınız. Ülkemize dışarıdan ve içerden bölmeye kalkacak olanlar, yıllar önceki gibi hayal kırıklı yaşayacaklar. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak.’ dedi.

Yemin eden 53 er adına söz alan Jandarma Er Emrah Orhan da '’Almış olduğumuz eğitimle bilgi ve birikimlerimizle tek bir ruh olarak birleştik. Gerektiğinde bu vatan için seve, seve canımızı feda etmeye hazırız’ dedi.

Törende, temel eğitim safhasında emsallerine göre başarışlı olan Jandarma Er Ahmet Rıfat İnceye ödülünü Ağrı Valisi Mehmet Çetin’den aldı. Atışta emsallerine göre başarılı olan Jandarma Er Fatih Tekinalp’e ödülünü 12. Mknz. Piyade Tugay Komutanı Turgay Bakkal verdi. Sporda emsallerine göre başarılı olan Jandarma Er Ali Sezen’e ise ödülünü Belediye Başkanı Hasan Arslan verdi.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 05:11:46
Güncelleme :26 Nisan 2009 Pazar 09:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?