4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kızılay'dan kurban açıklaması

Kızılay Derneği Ağrı Şube Başkanlığı, 'Kurban Bağış Kampanyası' hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Kızılay Şube Başkanı Fahrettin Selçuk tarafından yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kızılay'ın son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da başlattığı "Kurban Bağış Kampanyası" ile milyonlarca kişiye yardım ulaştırmayı planladığı dile getirildi.

"Kurbanlarınız Kızılay İle Gerçek Amacına Ulaşır" sloganıyla başlatılacak olan kampanyanın Et ve Balık Kurumu işbirliği ile yürütüleceğinin vurgulandığı açıklamada "Kızılay, yurtiçi ve yurt dışından kampanyaya katılan herkes adına kurban kesilebilecek. Türk Kızılay'ına bağışlanacak kurbanlar dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay, kurbanı gerçek manada kesen, değerlendiren ve bunu da yoksula tek elden ulaştıran bir kuruluştur" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların, Kızılay görevlilerine verdiği vekaletle kesilecek kurbanların veterinerler tarafından tek tek seçilerek, din görevlileri tarafından da duaları yapıldıktan sonra sertifikalı kasaplar tarafından Et ve Balık Kurumu kombinalarında kesileceğinin ifade edildiği açıklamada, Kurban bağış bedelinin 260 YTL olarak belirlendiği belirtildi.

Kızılay Şube Başkanı Fahrettin Selçuk, vatandaşların ayrıntılı bilgi için 0 472 215 28 29 - 216 04 32 numaralı telefonları arayarak veya ücretsiz 168 Kızılay Çağrı ve Bağış Hattı'ndan ya da www.kizilay.org.tr adresinden detaylı bilgi alabileceklerini, bağışçıların bağışlarını tüm bankalardaki 2868 no'lu ortak bağış hesabına, ya da Ağrı Kızılay Şube Başkanlığı'na makbuz karşılığı yapabileceklerini söyledi.

Öte yandan Kızılay Ağrı Şubesi tarafından Kurban Bayramı'nda maddi durumu düşük vatandaşlara bin adet büyükbaş hayvan kesilerek dağıtılacak.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 00:21:11
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 10:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?