5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

İl Koordinasyon Kurulunun 2009 yılı 2. Toplantısı Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Ağrı ili çerçevesinde gerçekleştirilen kamu yatırımlarının 2009 yılının ilk dönemini değerlendirmek, bu yatırımların gerçekleştirilmesi sırasında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak, yatırımcı kuruluşlar arasındaki koordinasyon eksikliğini gidermek üzere bir araya gelen İl Koordinasyon Kurulunun 2009 yılı 2. Toplantısı; Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Görüşmeler saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ve Vali Yardımcısı Selami Kapankaya’nın açılış konuşması ile başladı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan koordinasyon toplantısına Ağrı Vali Yardımcısı Selami Kapankaya başkanlık etti. Burada 2009 yılı yatırımlarıyla ilgili bilgiler veren Vali Yardımcısı Selami Kapankaya, İlimizde yatırımcı kuruluşlarımızca 2009 yılı kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi sırasında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak, bu kuruluşlar arasındaki izleme ve koordinasyon eksikliği gidermek, 2009 yılı 1. Dönemini değerlendirmek ve kuruluşların bir sonraki yıl için teklif edecekleri projeler hakkında araştırma ve envanter çalışmalarını görüşmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.’ dedi.

Ağrı’da 2009 yılı 2. Dönem itibariyle, belediyelerin yapmış oldukları yatırımlar ve KÖYDES kapsamındaki projeler hariç toplam 309 adet proje yürütülmekte olduğunu belirten Vali Yardımcısı Kapankaya; ‘Projelerin toplam bedelleri 1.248.598.159 TL’dir. Önceki yıllardan devam eden projeler için toplam 183.731.497 TL harcanmıştır. Mevcut projeler için bu yıl 112.735.910 TL ödenek tahsis edilmiş ve bu ödeneğin 16.571.504 TL’si harcanmıştır. 309 projenin 35 tanesi tamamlanmış, 226 tanesi ise devam etmektedir. Projelerin 35 tanesi ihale aşamasında olup 13 tanesine ise çeşitli sebeplerle başlanamamıştır.’ diye konuştu.

Ağrı’da mevcut olan bu projelerin tamamının nakdi ve fiziki olarak %100 gerçekleştirilmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ilimizin bölgede önde gelen bir il olması için hiçbir engel göremediğini belirten, Vali Yardımcısı Selami Kapankaya; ‘Çünkü ilimiz, üretim ve istihdam açısından büyük bir potansiyele sahip olmakla beraber, bu potansiyelin harekete geçirilebilmesi için hangi sektörde yatırım gerçekleşirse gerçekleşsin, bakanlıklardan gerekli destekleri almamızdan dolayı yatırımların erçekleştirilmesinde bir sıkıntı yaşanmayacağı kanaatindeyim.’ dedi.

Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars illerini kapsayan bir Bölge Kalkınma Ajansı’nın kurulması için çalışmaların başlatıldığını belirten Kapankaya; Kurulması planlanan kalkınma ajansının bünyesinde bulunan illerin koordinasyonu ile ilimizde iç dinamiklerin harekete geçerek hem kendisini geliştirip daha hızlı bir kalkınmanın olacağına hem de bölgesel kalkınmada ilimizin kalkınmanın dinamosu olacağına inanıyorum.’ dedi.

Projelerin gerçekleştirilmesinde çeşitli sorunlarla yüz yüze kalındığında bu sorunların giderilmesinde pratik fikirler üretip çözüme gidilmesi oldukça önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Selami Kapankaya hizmetlerde kurumlar arası koordinasyona önem verilmesi, çözülmesi gereken sorun ve darboğazların birinci derecedeki yetkililerin birbirleriyle diyalogları çerçevesinde anında giderilmesi, İl ve İlçelerde mülki amirliklerle sürekli diyalog içinde bulunulması hizmetlerin daha iyi gerçekleştirilmesi ve kalkınmanın daha hızlı, daha kalıcı olması açısından Koordinasyon toplantıları önem taşımaktadır.’ dedi.

Daha sonra bölge ve daire müdürleri çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.İl koordinasyon toplantısında üzerinde en fazla durulan konu ise karayollarının çalışmaları oldu. Doğubayazıt ve Patnos yollarının tekrar düzenlenip statik kaplama ile kaplanacağı konuşulan konular arasındaydı. Yapılacak olan yeni yollarla hiçbir sorunun yaşanmayacağının belirtildiği toplantıda en kısa zamanda yolların düzenleneceği kararı alındı.

Yetkililerin çalışmalarından ve gayretlerinden gayet memnun olduğunu belirten Vali Yardımcısı Selami Kapankaya; ‘Birçok konudan bahsettik bunların çoğunun yıl sonunda yapılacağını umut ediyorum. Herkes ciddi bir duyarlılık, ciddi bir sorumluluk hissederek görevini yapıyor. İlimiz bütün sektörlerde yapılacak yatırımların hakkıyla yerine getirileceğini ve gün geçtikçe iyiye gideceğimizi düşünüyorum. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.’ dedi.

Vali Yardımcısı Selami Kapankaya’nın başkanlığını yardımcılığını ise İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Bilal Yatmaz’ın yaptığı toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürlüğü yetkilileri ve il müdürleri katıldı

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:46:59
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 12:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?