4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kötü hava şemsiye satışlarını patlattı

Son günlerde ülke genelini etkisi altına alan yağışlı hava Ağrı’da şemsiye satışlarında patlamaya sebep oldu. Yurdun genelini etkisi altına alan yağışlı hava şemsiye satışlarında yüzde 30 artışa sebep olurken, şemsiye satan esnafların talebi karşılamakta zorlanıyor.

Türkiye'de sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte başlayan yağışlı hava kendini her alanda hissettiriyor.Yurdun doğu kesimlerinde yüksek kar şeklinde meydana gelen yağışlar, batı kesimlerinde ise yağmur olarak yeryüzüne düşmekte.

Birçok yerde sel baskınları ve taşkınlara sebep olmasına rağmen, meydana gelen yağışlar küresel ısınmadan korkan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanıyor. Ani bastıran yağmurda ıslanmak istemeyen vatandaşlar semsiye satıcılarına koşarken, satıcılar ise işlerinden memnun.

Ağrı'da Şemsiye satan esnaflar, son günlerde yaşanan yağışlardan sonra şemsiye satışlarında yüzde 30 artış yaşandığını belirttiler. Yağmurlara paralel olarak yaşanan talebi karşılamakta zorlandıklarının altını çizen Yıldız, "yağışlardan dolayı şemsiye stoklarımız bitti normal günlerde 10-15 adet şemsiye satarken bugün yağmurun yağmasıyla birlikte şemsiye satışımız 500’ aştı satışlarda memnunuz stoklarımız tükendi. "dedi.

Satışlarımızda genel manada yağışlardan kaynaklanan bir artış yaşanmakta. Yaz aylarından sonra son günlerde yaşanan yağışların ardından satışlarımız yüzde 15-20'lerden 40'lara çıktı." şeklinde konuştu.

Recep Çirik /Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 14:36:58
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 15:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?