5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Köy çocukları kayakçı olacaklar

Ağrı Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kayak Okulu’na alınacak öğrenciler için elemeler yapıldı.

Köylerde yapılan çalışmalar sonucunda Ağrı’ya getirilen öğrenciler arasındaki seçmeler, Ağrı Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Otuz öğrencinin mücadele ettiği elemelerde barfiks ve şınav yarışları düzenlendi. Başarılı olarak okula girmeye hak kazanan çocukların,  Kayak Okulu’na ait tesislerde ikamet edeceği açıklandı.

Kayak Antrenörleri gözetiminde şınav ve barfiks çeken öğrenciler oldukça ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı çocukların oldukça zorlandıkları ve yere yığıldıkları görüldü.

Aylardır köylerde tarama yaptıklarını ve aileleri çocuklarını spora göndermeleri konusunda ikna etmeye çalıştıklarını belirten Ağrı Kayak İl Temsilcisi Abdullah Yılmaz, "Özellikle kız çocukları için yoğun uğraş verdik. Bu konuda aileleri ikna etmekte zorlandık. Elemeler sonucunda 5'i kız olmak üzere toplam 10 öğrenciyi okulumuza alacağız. Çocuklarmızı federasonumuzun belirlediği aşamalardan geçiriyoruz ve buna göre kayak okuluna girecek öğrencilerimizi belirliyoruz. Bu öğrencilerimizin yine 1 yıl boyunca tüm ihtiyaçlarını biz temin edeceğiz" dedi.


Servet Arslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 15:51:06
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 12:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALPASLAN KASAR IP: 81.215.63.xxx Tarih : 23.05.2005 14:22:52
eğer yöremize milli sporcuların faydalı olabilmesi için böyle bir çalışmaya girilmişse teşebbüs edenleri tebrik ederim. Bence ilimiz kazansın ve milli sporcular gögüsümüzü kabartsın.Herkese şimdiden teşekkür ederim. Allah yardımcıları olsun.