4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Köy okullarına diş taraması

Ağrı'nın Taşlıçay İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından köylerde bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik diş taraması yapıldı.


Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Taşlıçay ilçesine gelen mobil ekip tarafından toplumsal gelişimi destekleme faaliyetleri çerçevesinde köy okulları gezilerek, öğrencilerde diş muayenesi ve tedavisi yapıldı. Aşağı Dumanlı Köyü İlköğretim Okulu'na giden ekipler, öğrenci ve öğretmenlerin diş taramasını yaptıktan sonra dişleri çürük olan, maddi imkanı yetersiz öğrenciler ücretsiz tedavi edildi. Jandarma ekiplerinin köylerde diş taraması yapmasından dolayı sevindiklerini belirten ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Yıldız Çapar, diş sorunu için ilçeye gidemediklerini söyledi. Çapar, "Dişimiz ağrıdığı zaman aspirin kullanıyorduk. Bazen de ağrıya katlanmak zorunda kalıyorduk. Jandarmanın köyümüze kadar gelerek dişlerimizi kontrol etmesi bizleri çok sevindirdi" dedi.


Taşlıçay Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Cemalettin Doğan ve Jandarma Uzman Çavuş Kenan Gümüş komutasında, Aşağı Dumanlı köyüne giden diş ünitesi aracında 30 öğrenci, 7 öğretmenin muayene edildiği ve dişleri çürük olanlara tedavi uygulandığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 21:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?