2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Köy ve mahalle muhtarları bilgilendirildi

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

Ağrı Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdiresi Semanur Başgül, Taşlıçay ilçesinde mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelerek kimlik paylaşım sistemi ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemi hakkında bilgi verdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında muhtarlara adres değişiklikleri ve adres beyanları ile ilgili bilgiler verildi. Adres değişikliği yapanların 20 gün içinde yeni adreslerini bildirmek zorunda olduğunu belirten Semanur Başgül, beyanda bulunmayanlara 329 TL para cezası verildiğini vurguladı. Adres bildiriminde yanlış beyanda bulunanlara 660 TL para cezası uygulandığını hatırlatan Başgül, "Sizlerden halkımızı bilgilendirmenizi ve uyarmanızı istiyorum. Bu sorumlulukların yerine getirebilmesi için teknik altyapısını tamamlamış muhtarlıklar kimlik paylaşım sistemine erişebilmekte ve talep halinde yerleşim yeri ve diğer adres belgesi üretebilmektedir. Ayrıca adres kayıt sistemi kapsamında köy ve mahalle muhtarlarımız görevlerini doğru, hızlı ve etkin yapabilmesi için muhtarlarımızın kimlik paylaşımı sistemine bağlanması gerekmektedir. Ağrı'daki tüm kamu kurumları kimlik paylaşım sistemine bağlı olup kimlik numarasına karşılık kişi bilgileri sorgulama gibi hizmete ulaşılabilmektedir. Ayrıca ilimizde altyapısı tamamlanan 6 merkez mahalle ile 1 köy muhtarlıkları sisteme bağlanarak kendi yerleşim bölgesinde ikametgah verebilmektedir. Adrese dayalı kayıt sistemi ile mükerrer bilgiler, sokağa çıkma yasağı gibi sorunları ortadan kaldırdı. Hizmetin hızını ve kalitesini arttırdığı gibi vatandaşların mağduriyeti de büyük oranda giderildi. Sistem 2006 yılında uygulanmaya başlandı ve oturdu" dedi.

Program sonunda Ağrı Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdiresi Semanur Başgül ve Taşlıçay Nüfus Müdürü Nurettin Tik, muhtarların sorularını yanıtladılar.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 11:16:04
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 18:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?