4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Köy yollarına İl Özel İdaresi el attı

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, KÖY-DES kapsamında yapılacak olan yolların bundan böyle ihale ile değil İl Özel İdaresi imkanları kullanılarak yapılacağını söyledi. 

Taşlıçay İlçesi'ni ziyaret eden Vali Halil İbrahim Akpınar, burada KÖY-DES projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 2006 yılında Taşlıçay İlçesi'ne bağlı köylere 130 kilometre stabilize yol yaptıklarını hatırlatan Vali Akpınar, "İnşallah 2007 yılında bu hizmetler daha da artarak devam edecek. Örneğin grup köylerimizin bulunduğu yolları asfaltlayacağız. Öğrencisi fazla olan bazı köylerimize ek derslikler yapacağız, ayrıca 250'ye yakın köyümüze daha su götüreceğiz ve bunların projeleri şuanda hazır" dedi. 

KÖY-DES projesinin Ağrı'ya hayat kaynağı olduğunu vurgulayan Vali Akpınar, Taşlıçay İlçesi'ne 2006 yılında 2 milyar YTL yatırım yapıldığını hatırlatarak, "Ne acıdır ki, yıllar önce yakalamamız gereken standartlara yeni kavuşuyoruz. Tabii ülkemizin gerçekleriyle hareket ederek, kaynaklar ölçüsünde köylerimizi daha modern, yaşanabilir hale getirmek en büyük hedefimizdir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?