5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Köy yolunda yaşam savaşı

Taşlıçay ilçesinde rahatsızlanan bebeği at sırtında hastaneye ulaştırılan anne, doktorların istediği doğrultusunda yaşadığı köyün yolu kardan kapalı olması yüzünden 10 saatlik bir çabanın ardından 112 Acil Servis Merkezi ekiplerince hastaneye yetiştirildi.


İl merkezine 62 kilometre uzaklıkta olan yolu kapalı bağlı Akyıldız mezrasında yaşayan 3 çocuk annesi Zuhal Göksu (24) bir hafta önce 7 aylıkken erken doğum yaptı. Zuhal Göksu'nun bebeği rahatsızlanınca, köy yolu kapalı olduğu için babası tarafından at sırtında Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirildi. Bebeğin muayenesini yapan ve kuvöze alan doktorlar, annenin de getirilmesi gerektiğini belirterek 112 Acil Servis Merkezi'ne durumu bildirdi.

İhbarın ardından harekete geçen ekipler 10 saat süren zorlu yolculuk için harekete gerçiler. Fırtına ve tipi nedeni ile kapalı olan mezraya kar üstü araç ile giden ekipler, 1 kilometre kala yolculuklarını yürüyerek tamamlamak zorunda kaldılar. Tipi nedeni ile oldukça zor anlar yaşayan ve mezra girişinde köylüler tarafından karşılanan sağlık personeli, anne Zuhal Göksu'ya evde ilk müdahaleyi yaptılar. Kar üstü aracın köye ulaşması ile dönüş yoluna geçen ekipler, mezranın bağlı olduğu Kağnılı köyünde bekleyen ambulans ile anneyi Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne yetiştirdiler.

Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşanan anne Zuhal sağlık ekibine teşekkür ederken, baba Yusuf Göksu ise teşekkürünü oğluna kar üstü aracın sürücüsünün adını bırakarak gösterdi. 62 kilometrelik yoldan oğlunu at sırtında getirdiğini ifade eden baba Yusuf "Bundan önceki 3 çocuğum da erken doğum ile dünyaya geldiler. Bu çocuğumda yine diğerleri gibi erken doğum ile dünyaya geldi. Fakat yüzünde morluklar oluşunca telaşa kapıldık. Mezramızın yolu tipi nedeni ile kapalı olduğundan dolayı oğlumu at sırtında hastaneye getirebildim. Doktorlar annenin de gelmesi gerektiğini belirtince 112 Acil Servis Merkezine bilgi verildi. Ekip personeline sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu teşekkürümün bir göstergesi olarak da oğlumun adını kar üstü aracı kullanan Nihat beyin adını bırakacağım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?