4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Köylerin su sorunu çözülüyor

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu'nun, içme suyu sıkıntısı çekiler köylerin sorunlarını çözmek için başlattığı çalışmaların sonuçlanmak üzere olduğu belirtildi.

Balık Gölü'ndeki suyun köylere getirmek için geçen yıl başlattığı çalışmaları sürdüren ve halk arasında 'Suyu arayan adam' lakabı takılan Kaymakam Demircioğlu'nun çabaları taktirle karşılanıyor.

Sürdürülen çalışmalarla Doğubayazıt'ın birçok köyünde yarım asırdan beri büyük bir problem olarak bekleyen içme suyu sorununu kökten çözmek amaçlanıyor. Geçen yıl başlatılan 65 kilometrelik Balık Gölü içme suyu isale hattı ile susuzluk çeken Karaşeyh, Yolüstü, Güllüce, Tutak, Aktarla, Bezirhane ve Çay mezrasının suya kavuşması sağlanmış, Suluçam köyüne kadar olan eski isale hattı onarılarak suyun akıtılması sağlanmıştır.

Doğubayazıt İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Emin Altun ile birlikte Dalbahçe köyüne kadar gelen isale hattındaki çalışma alanını sık sık denetleyen Kaymakam Demircioğlu'nun çabaları sonucu, isale hattından Doğubayazıt güzergahına kadar olan köylere bu yıl içme suyu verilmesi hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 15:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?