2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Küçük Fırat'a devlet sahip çıktı

SSPE HASTASI KÜÇÜK FIRAT'A DEVLET SAHİP ÇIKTI

Ağrı'nın Patnos ilçesinin Andaçlı köyünde oturan ve 8 yıldan beri felçli halde yatağa mahkum olan 14 yaşındaki SSPE hastası Fırat Tavan'a ve ailesine devlet sahip çıktı.

Önceki gün gazetelerde yer alan 'Felçli Oğlu İçin Başbakan'dan Yardım İstedi' başlıklı haber, Başbakanlık Özürlüler Daire Başkanlığını ve Patnos Kaymakamlığı'nı harekete geçirdi. Haberlerde yer alan SSPE hastası küçük Fırat'ın annesi Bircan Tavan,''Oğlum gözümün önünde eriyor. Bazen kucağıma alıp dışarı çıkarıyorum. Ama bunu çoğu zaman yapamıyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum oğlumu dışarıda gezdirmem için tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var'' kendilerine yardımcı olunmasını istemişti. Bunun üzerine Patnos Kaymakamlığı'nı arayan Başbakanlık Özürlüler Daire Başkanlığı, SSPE hastası Fırat'a ve ailesine hertürlü yardımın yapılması talimatını verdi.

İlçe kaymakamı Tuncay Dursun'un talimatları doğrultusunda Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hikmetüllah Yiğit, Mal Müdürü Nesim Ögeday, Sağlık Grup Başkanı Dr. Ekim Cömert ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Kılıç'tan oluşan bir heyet, ailenin durumunu ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için Andaçlı köyüne gitti. SSPE hastası küçük Fırat'ı evinde ziyaret eden heyet, Fırat'a önce ihtiyacı olan tekerlekli sandalye verdi ardından aileye de gıda yardımı ile bir miktar nakdi para yardımı yaptı. Mal Müdürü Nesim Ögeday'ın küçük Fırat'a 2022 yasa gereği özürlü maaşı bağlanması için ailesinin daha önceden yaptığı müracaat üzerine Ankara'dan olumlu cevap geldiğini ve Fırat'a bu aydan itibaren maaş bağlandığı müjdesini verdi. Ayrıca annenin daha önce dile getirdiği,''Çoğu zaman oğlumun altını değiştirmek için temiz beze verecek paramız dahi olmuyor. İthal olan pahalı ilaçları alacak gücümüz yok'' demesi üzerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Kılıç, bundan sonra aileye aylık olarak periyodik nakdi yardım yapılacağını söyledi. Kılıç, ayrıca ailenin hasta çocuklarını Van'a götürmeleri için gerekli olan tüm yardımları yapacaklarını belirtti.

Yapılan yardımlar Tavan ailesini sevince boğarken anne Bircan Tavan, ''Bundan sonra rahat bir şekilde oğlumu tekerlekli sandalye ile gezdirebileceğim. Allah devletimize zeval vermesin. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun'' diyerek dua etti.

Kaymakam Tuncay Dursun ise, yaptıkları araştırmalarda ailenin şimdiye kadar kendilerinden tekerlekli sandalye ve diğer yardımlar için herhangi bir başvuruda bulunmadığını ifade ederek, anne Bircan Tavan'a her ay bakıcı maaşı ödendiğini belirtti. Fırat'a da özürlü maaşı bağlandığını söyleyen Kaymakam Dursun, bundan sonra da aile için ellerinden gelen hertürlü yardımı yapacaklarını dile getirdi.

SSPE HASTASI KÜÇÜK FIRAT'A DEVLET SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 18:30:01
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 21:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?