5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Kurtarayım derken canından oldu

Ağrı’nın Patnos ilçesinde, su deposunda mahsur kalan çobanı kurtarmaya çalışan köy imamı, gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Zehirlenen çoban ise tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Akyemiş köyü Dermo mezrasında hayvanları otlatan 2 çobandan Mehmet Güler (25), susuzluğunu gidermek için betonarme su kuyusuna girdi.

Uzun süredir kullanılmayan ve içinde metan gazı biriktiği belirtilen depoda mahsur kalan çoban, bağırıp kurtarılmasını isteyince arkadaşı köyden yardım istedi.

Köylülerin çoğunun tarlada olması nedeniyle köy imamı Hüseyin Taş (28), mahsur kalan çobanın yardımına tek başına koştu. Depoya inerek çobanı kurtarmak isteyen köy imamının da depodan çıkamaması üzerine çoban, bu kez tüm köylüyü yardıma çağırdı.

Yapılan kurtarma çalışmaları sırasında çok sayıda kişi kısmen zehirlenirken, uzun süre metan gazına maruz kalan çoban Mehmet Güler kurtarıldı, imam Hüseyin Taş’ın ise depodan cesedi çıkartıldı.

Gazdan zehirlenen köylüler Patnos Devlet Hastanesine kaldırılırken, Mehmet Güler Ağrı’ya sevk edildi. Patnos Devlet Hastanesine götürülen köy imamı Hüseyin Taş’ın cenazesi ise Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 09:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?