4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kurullarımızın arkasındayız

AğrıAmatör Spor kulüpleri federasyon Başkanı Erkan Kösedağ sert uyarı 

Ağrı Amatör Spor kulüpleri federasyon Başkanı Erkan Kösedağ, Son günlerde kulüplerimizin karşılaşmalarda gösterdikleri agresif tavırların, kendilerine zarar vereceğini belirterek, Tüm kurulların arkasında olduklarını belirtti. A-Gençler ligi hakında bilgi veren Kösedağ şöyle devam etti.

Zararı Kulüpler Çekecektir.

Son zamanlarda kulüplerimiz karşılaşmalarda agresif tavırlar içerisine girmekte. Bu tip tavırlarda cezayı kulüp çekiyor. Kulüplerimizin, hele hele yöneticilerimizin daha sağ duyulu olması lazım. Agresif bir zihniyetle maça çıkıyorsanız , maçın sonunda faturayı hakeme değil, önce kendimize kesmelisiniz.

Hakem Camiasını Korumak Lazım

Bu sezon, İlimizdeki hakem sayısında önemli ölçüde azalma var . Sayıları, toplasan bir elin parmaklarının sayısı kadar Bu hakemlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. En ufak hatalarında eğerki hakemleri şiddetle cezalandırmaya çalışır isek, alacağımız cezalarada katlanmamız gerekir. Bu mantalite ile devam eder isek, kimseyi maça hakem diye çıkarma şansımız kalmayacak. Herkesin bu konuda üstüne düşeni yerine getirmesi gerekir. Şayet hakem kötü ise, zaten kendi kurulu içerisinde cezasını çekecektir. Bu cezayı 3-5 genç vermeye kalkarsa, sonraki süreçte o sahaya ancak taraftar olarak gelebilir. Hakem camiasının sonuna kadar arkasındayız. Yeterki art niyetli olmasınlar.

Kulüplerin Haklarını Korumakla Yükümlüyüz.

Üstümüze vazife olan en önemli husus, kulüplerin haklarını korumak. Fakat kimse, haksız bir hak arayışına giren bir kulübü korumamızı beklemesin bizden. Ortada bir suç var ise, ve suçlular aynı camianın insanı ise, cezalarını çekmeleri gerekiyor.

Kıyım Yaptınız dediler.

Sanayispor idarecileri, hafta sonu oynanan müsabakada futbolcularını önlemek yerine, kendileride olayın içine girdiler. Bir takımda ilk onbirde oynayan 6 futbolcu ceza alıyor ise önce düşünmeliyiz, hatayı nerede yapıyoruz diye. Kıyım diyenler, bir gün ne kadar haklı davranışta bulunduğumuzu görecekler. Futbol sahaları bazen bu tarz hareketlerle, istenilen ortama kavuşabilir.

A-Gençleri Başlatıyoruz.

Futbolumuzun Geleceği, Alt yapıya verilen önemle garanti altına alınabilir. Bu yıl A-Geçler dışında U-14 liginide oluşturmayı planıyoruz. Amacımız Ağrının Futboldaki potansiyelini ortaya çıkartarak, kendi yağında kavrulan bir futbol kültürü oluşturmaktır. Dedi

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 23:26:57
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 11:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?