5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Mustazaf-Der Şubesi'nin düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Programı'na halk yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcıların göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı programın düzenlendiği şehir stadyumu yetmeyince halk stadın zemininde programı izledi.

Kur'an-ı Kerim'in tilaveti ile başlayan program Mevlid-i Şerif'in okunması ve Grup Rahmet'in söylemiş olduğu ilahiler ile devam etti. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programa, konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik, Hz. Peygamber'in rahmet peygamberi olduğunu ve bu halini savaşlarda bile sürdürdüğünü ifade etti.

Çelik "Hz. Muhammed (s.a.v) savaştığı gayri Müslimleri esir aldığı zaman onlara işkence etmez, rahatsızlık verecek bir hareket yapmazdı. Onlara esir muamelesi yapmaz, misafirlermiş gibi muamele yapardı. Onlara her zaman İslam'ı anlatırdı. Ve birçok gayri Müslim ise bu sayede iman eder, tek din olarak İslam'ı seçerlerdi.
O (a.s) savaştığı düşmanlarını yok etmek için değil, yaşatmak, hayatlarını daha huzurlu idame etmeleri için çalışırdı" dedi.

'ÇOCUKLARINIZI PEYGAMBER HAYATINI ANLATARAK BÜYÜTÜN'

Ömer Çelik, yeni nesil Müslümanları yetiştirmenin bayanların elinde olduğunu belirterek; "Ey bayanlar, çocuklarınıza Hz.Peygamber'i anlatın. Yatırdığınızda Hz.Peygamber ile yatırın uyandırdığınızda yine O'nun (s.a.v)ile uyandırın. O'na (s.a.v) imanımız gereği bunu yapmak zorundayız. Yoksa ötesi için geleceğimiz tehlikeye girecektir bunu bilesiniz" şeklinde konuşarak Hz. Peygamber'in hayatımızdaki önemine vurguda bulundu.

Konuşmanın ardından kürsüye çıkarak halka Kürtçe konuşma yapan Halid Bağdu hoca da artık halkın bilinçlendiğini anlatarak "Hz. Peygamber hem bu dünya ve hem de öteki dünyada ümmetim ümmetim diyor, bizi seviyor, bizden istediği ise O'nu sevmemiz ve yapmamızı istediği şeyleri yamamızı, yapılmaması gerekenleri ise yapmamamızı istiyor. Ya Resulullah sen görüyorsun sana olan sevgi buralara sığmıyor, seni daha çok seviyoruz. Bu topluluğu görüyorsun işte artık adım adım Muhammediler geliyor" dedi.

Program, daha sonra Grup Rahmet'in okuduğu ilahiler ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 19:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?