4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Kuzenlere yardım eli

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde elektrik akımına kapılarak kollarını ve bacaklarını kaybeden kuzenlere yardım eli uzandı.

Doğubayazıt ilçesi Günyolu köyü Kirik mezrasında yaşayan İlhan ailesinin Ahmet ve Barış isimli çocukları hayvan otlatırken elektrik akımına kapılarak kollarını ve bacaklarını kaybetmişti.

Ağrı’lı gazetecilerin kuzenleri haber yapmasının ardından Ahmet ve Barış İlhan'a Türkiye'den ve Avrupa'da yaşayan gurbetçilerden yardım talepleri geldi. İsmini açıklamayan bir protez firması ise Ağrı Valisi Mehmet Çetin'e ulaşarak çocukların tedavilerini üstleneceğini bildirdi.

Vali Çetin'in ve Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Bilgili’nin girişimleriyle ambulansla evlerinden alınan Ahmet ve Barış Ağrı’ya getirilerek hava yoluyla tedavi görmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Barış ve Ahmet İlhan, kollarına ve bacaklarına kavuşmak istediklerini belirterek, yardım eden herkese minnettar olduklarını söyledi. Çocukların sağlık durumlarının iyileştirilmesi ve yaşıtları gibi okula gitmeleri için ellerinden geleni yapacakların belirten Ağrı Valisi Mehmet Çetin, çocuklara acil şifalar diledi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?