4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Lojmanlar tinercilere kaldı

Taşlıçay ilçesinde bulunan Sağlık Grup Başkanlığı'na ait 4 lojman, bakımsızlıktan harabeye dönerken, tinerci ve alkol kullanıcılarına terk edilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Taşlıçay ilçesi Hürriyet Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan lojmanlarda yaşanan olayların çocuklarını olumsuz yönde etkilediğini belirten mahalle sakinleri, lojmanların onarılmasını veya yıkılmasını istediklerini söyledi. Lojman içi ve bahçesinin uzun süredir tinerci ve alkol kullanan vatandaşlara mekan olduğunu ifade eden mahalle sakinleri Ağrı Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu sorunu bir an evvel çözüme kavuşturması gerektiğini söyledi.

Bir süre önce gündeme gelen ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından çalışma başlatılan lojmanların 1 hafta içerisinde yıkılarak yeni bina yapılacağı belirtilmişti. Bu çalışmanın üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen hiç bir gelişme yaşanmadığını vurgulayan mahalle sakinleri, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti. Mahalle sakinleri, "İlçe merkezindeki sağlık lojmanları yıllardan beri harabe halde bekletiliyor. Kapıları, pencereleri darmadağın vaziyettedir. Bina içerisindeki ahşap, demir ve seramik aksam ne varsa sökülüp götürüldü. Bu binalarla ilgili olarak acilen adım atılmalı ve ilçe merkezindeki bu görüntü ortadan kaldırılmalıdır. Çünkü ilçemizle birlikte kurumda da ciddi anlamda konut sıkıntısı çekilmekte, sağlık çalışanları ilçede ev bulamadıklarından dolayı il merkezinde ikamet ederek gidiş-geliş yapmaktadırlar. Bu da ilçe halkına verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini etkilemekledir. Bu lojmanların yıkılıp yerine yenisinin yapılması gerekmektedir. Lojmanlar sahipsiz kalınca çok daha ciddi sıkıntılar yaşanacağı bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri ise, ortadaki manzaradan kendilerinin de rahatsız olduğunu ancak konu ile ilgili bilgi vermeye yetkilerinin olmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 15:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
biri sizi gözetliyor IP: 81.213.217.xxx Tarih : 12.08.2008 19:30:08

Burası bu hale mi düştü? Kim yaptı bunu? Kim göz yumdu buna? ya da Kim görmüyor bunu? .......... sıralasak sonu gelmez ama kim yapacak burayı? sağlık müdürlüğü duyarsızlığını ortaya koydu iki ay önce burasıyla ilgili haberi okurken iyi oldu walla yapılır demiştim ama nerdeee... iyi de nereye kadar? nezaman? yapılmayacaksa neden? ortak bulunamadığından değildir heralde. yapın gitsin artıkkk. bıktık walla, işimiz gücümüz yok da hep sizin yapmadıklarınızı mı okuyacağız birazda yaptıklarınızı okuyalım. araç ihalesi gibi olmasın en az 2004 model olacak dediniz 4*4 araç kiraladınız ikinci gün araç kayboldu yerine 1999 model minibüs konulmaya çalışıldı.ihaleyi kim aldı? kime devretti? yüklenici firma devlet memuruna devr edebilirmi? ayıp walla... yeter yaaaaaa.........