2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Mahalle muhtarları buluştu

BAŞKAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, merkezde bulunan 17 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek sorunları dinledi.

Yapılan çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan Hasan Arslan, mahallelerin durumları ile ilgili dosyayı tüm muhtarlara dağıttı. Muhtarların kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Başkan Arslan, "Tüm mahallelerin sorunlarını gidermek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Ancak her şeyin biranda düzelmesi mümkün değil. Bu nedenle vatandaşlarımızın beklentisini anlıyoruz. Ancak biraz zaman ve sabır diliyoruz" dedi.

- ÖNCE ALT YAPI SONRA ASFALT

Ağrı halkının beklentilerinin farkında olduğunu ancak önceliklerinin Ağrı'nın altyapısını bitirmek olduğunu ifade eden Başkan Arslan, altyapı sorunu çözüldükten sonra yolları asfalt yapacaklarını dile getirdi. Günü birlik projeler yerine çok fazla düşünüp çalışarak ömürlük projeler üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Arslan "Altyapımızı bitirdikten sonra yollarımızı asfalt kaldırımlarımızı ise bazal taşı ile yapacağız. Düşündüğümüz projeler ile ilgili vatandaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Yapacağımız tüm işler Ağrı'yı uzun süre götürecektir" dedi.

- 9 MİLYON TL SU BORCU VAR

17 Mahalle muhtarından belediyeye yardımcı olunmasını isteyen Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, su, çöp ve emlak vergilerinin ödenmediğini söyledi. Belediyenin vatandaşlarda 9 milyon TL su alacağının bulunduğunu kaydeden Arslan "Vatandaşın belediyeye karşı görevlerini yerine getirmesi için bizlere destek olun. Ödenmeyen su paralarını tahsil etmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Borç batağında bulunan bir belediye ancak böyle iş yapabilir. Hizmetin karşılığının olması gerekir" şeklinde konuştu.

- HER MUHTAR MAHALLESİNİN BAŞKANIDIR

Her muhtarın söyleyeceği ve yapacağı şikayetlerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Hasan Arslan, herkese karşı adil ve adaletli olacaklarını belirtti. Ağrı'nın tek kurtuluşunun kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Başkan Arslan, "Bu konuda herkes üstüne düşeni yapmalı. Modern ve güzel bir şehir istiyorsak kentsel dönüşüm bizim tek şansımız. Bu konuda vatandaşlarımızın çok duyarlı olması gerekiyor"

- PARKE TAŞI FABRİKASI KURULUYOR

Ağrı'da yıllardır dışarıdan parke taşı alındığını buna kendilerinin son vereceğini belirten Belediye Başkanı Hasan Arslan, 100 bin metrekare taşla bu fabrikanın kendi sermayesini çıkaracağını söyledi. Yılda 400 bin metrekare taş üreteceklerini vurgulayan Arslan, "Ağrı'yı dışa bağımlı bir il olmaktan kurtaracağız. Kendini 1 yılda amorti edecek fabrika sayesinde belediyemiz hem kara geçmiş olacak hem de daha fazla hizmet etmiş olacağız. Günü birlik değil kalıcı ve ömürlük projeler üretiyoruz"

- SIFIR BÜTÇE İLE MİLYON TL'LİK PROJELER

Borç batağında bulunan bir belediyede sıfır bütçe ile milyon TL'lik projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Arslan, "Karanlığa küfretmeye hakkımız yok. Bizler bu göreve isteyerek ve bilerek geldik. Ankara'ya giderek tabiri caizse dileniyoruz. Şahsımız için hayatta yapamayacağımız işleri bu millet için severek yapıyoruz. Hükümetimizin desteği ile icraatlarımız gerçekleşiyor"

- AĞRI DEĞİŞECEK VE GELİŞECEK

Yaz ayının gelmesi ile çalışmalara star verdiklerini belirten Başkan Arslan, Ağrı otogarı, hayvan borsası, mesire alanı gibi büyük projelerin çok kısa sürede temelinin atılacağını bildirdi. Türkiye'nin en güzel otogarlarından birini Ağrı'ya yapacaklarını ifade eden Arslan "İddia ediyorum. Türkiye'de parmakla gösterilecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Yine boncuklu ve yeni yapacağımız otogar yanında 2 adet kent park yapacağız. Bu parklarda her şey olacak. Ağrı zamanla değişecek ve gelişecek" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından tüm mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Hasan Arslan, daha önce aldığı bilgisayarların ardından söz verdiği yazıcıları da muhtarlara teslim etti.

BAŞKAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 12:15:00
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 23:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?