2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Mehmet Akif Ersoy anıldı

AĞRI'DA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Ağrı'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hüseyin Celal Yardımcı Anadolu Lisesi Okulu Müdürü Ahmet Yalçınkaya, Mehmet Akif Ersoy'un, hayal ile alışverişi kesen, her ne demiş ise görüp de söyleyen, hakikatin peşinde koşan, toplumdaki bütün sosyal, siyasi, ekonomik olayları gerçekçilikle anlatan ve bunlara çözüm yolları arayan ve üreten, bir şair olduğunu söyledi.

Öğrencilerin hazırladığı, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın kabulünü konu alan Kurtuluşa Giden Yol adlı oyunun sahnelendiği törende, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerin okunmasının ardından İstiklal Marşı Oratoryosu ile devam etti. Tören, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Tugay Komutanı Turgay Bakkal, Vali Yardımcıları Selami Kapankaya ve Murat Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

AĞRI'DA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI
AĞRI'DA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 12:04:04
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?