5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Mera Islah Projesi hayata geçirildi

Ağrı Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan merkez Suçatağı köyündeki Mera Islah Projesi hayata geçirildi.

Pazartesi günü Suçatağı köyünde gerçekleştirilen bir törenle hizmete açılan Mera alanının ilimiz tarımına oldukça önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Ağrı Tarım İl Müdürü Hacı Arap Şanlı, İlimiz tarımı açısından son derece faydalı olacak olan bu projenin Ağrı’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çayır ve me-raların sağladığı faydaları anlatan Şanlı şunları kaydetti; "Bilindiği gibi Çayır ve Meraların Islahı tarım ve hayvancılık için son derece önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle hayvan besleme, Hayvan Sağlığı, Toprak ve su muhafazası (erozyon önleme), Toprak verimli-liğinin arttırılması, Yeşil Alan, Mesire yeri olması, Arıcılık, Avcılık, Akarsuların Muhafazası, Tatlı Su balıkçılığı gibi alanlara sayısız faydalar sağlamaktadır. Durum böyle olunca Meraların önemi bir kere daha ortaya çıkmaktadır. Bu projenin Ağrı’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu arada törene katılan Ağrı Vali yardımcısı Adnan Çimen, ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ağrı Merkez Suçatağı Köyünde gerçekleştirilen projenin açılışı nedeniyle oldukça sevinçli olan köy halkı misafirlerine kavurma ve ayran ikram ederek, projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.

KENTHABER-AĞRI
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 11:25:15
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 17:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?