2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

METEF açıldı

AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen fuarın açılışına, Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkan Vekili Mustafa Yakut, Vali Yardımcısı Mehmet Şamil Horasanlı, Taşlıçay Kaymakamı Ercan Ateş, Hamur Kaymakamı Murat Karasu, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Teknik Eğitim Fuarı'nda, mesleki ve teknik eğitimindeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı gösterecek olan öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ürünlerin sergileneceğini söyledi. Mesleki ve teknik eğitimin hedefleri doğrultusunda öğrenci ve kursiyerlerin yetiştirilmesine gayret edildiğini belirten Koçak, "Bu bağlamda çeşitli türlerdeki mesleki eğitim veren okul ve kurumlar arasında bilgi alışverişi ve sürekli bir işbirliği gerçekleştirmek, ayrıca bu okul ve kurumlarımızın gerekliliğini geniş kitlelere anlatmak ve mesleki eğitimi hak ettiği noktaya getirmek için bu etkinlikler önümüzdeki yıllarda da düzenlenecektir" dedi

Vali Ali Yerlikaya ise, iş yerlerinde kalifiye işçi sıkıntısı olduğunu, bunu önlemenin en iyi yerlerinden birinin de de METEF fuarları olduğunu belirterek "Valiniz ve bir kardeşiniz olarak sizden şunu istiyorum. Ne yapıyorsanız yapın yaptığınız işin en iyisini yapın. Bu kurslara severek gelin, öğretmenlerinizi, ustalarınızı sevin. İnanın ki başarılı olursunuz. Burada velilerinize anne ve babalarınıza da büyük iş düşüyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından yapılan geçmişten günümüze Anadolu kıyafetleri giyim ürünlerinin defilesi yapıldı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Galeri Salonu'nda METEF fuarın açılışına geçildi. Fuarın açılış kurdelesini Vali Ali Yerlikaya ile Belediye Başkan Vekili Mustafa Yakut tarafından kesildi. Açılış, Ağrı'daki mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği stantların gezilmesiyle son buldu.

AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 19:15:02
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 19:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?