5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

METEF Fuarı açıldı

AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) törenle açıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz açılış konuşmasını yaptı. Okullardaki mesleki eğitimin gerekliliğinden bahseden Yılmaz, mesleki okullarda diğer okullara istinaden ilginin az olduğunu, bunun da meslek erbabı insanların yetişmesinin önüne geçtiğini kaydetti. Salonu dolduran ailelilere seslenen Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ise konuşmasında, "Anne ve babaların çocuklarına karşı sorumlulukları vardır. Çocuğu dünyaya geldiğinde isim vermek, yetiştirmek ve evlendirerek yeni bir aile kurmasını sağlamak. Burada önemle üzerinde durmamız gereken bir husus var. Çocuklarımızı hayata nasıl yetiştirdiğimiz, onların hayatlarını idame etmeleri noktasında nasıl bir meslek seçmeleri konusunda ne derecede yardımcı olduğumuz gerçeğidir. Herkesin bir meslek dalında uzman olması, o yönde okutularak meslek sahibi edilmesi, hem kalifiye eleman yetiştirilmesi, hem de üretimin artması demektir. İşte bu noktada mesleki eğitim veren okulların önemi ortaya çıkıyor. Bu konuda da en büyük görev ebeveynlerindir" şeklinde konuştu.

Kadının da, erkeğin de ev ekonomilerine katkı sağlamaları için, ailelerin kendilerine yol gösterici olarak yardımcı olmaları gerektiğini belirten Vali Yerlikaya, "Bu konuda devlet olarak da bizler eğitim hususunda geliştirici çalışmalar yapmaktayız ve yapacağız. Bu gün 16 okulumuz bu ortak çalışmayı hazırlayarak, bizlere sunuyorlar. Bu yıl itibariyle meslek okullarının sayısı artacak. Düze liselerimizin hepsi Anadolu Lisesi konumuna getiriliyor. Eğitim seviyesini yükseltmek için dört bir koldan çalışmalar yürütülüyor. Umuyorum ki, çocuklarımız aldıkları eğitimle, kimseye muhtaç olmadan ve üretime katkı sağlayarak, toplumumuz için faydalı bir fert olduğunu belirtti.

Vali Yerlikaya'nın konuşmasından sonra, mesleki okullar tarafından hazırlanan giyim fuarı sahnelenirken, daha sonra çeşitli çalışmaların sergilendiği sergi salonu gezildi.

Sergi salonunda öğrencilerle sohbet eden Vali Yerlikaya, bayanların ısrarı üzerine bulgur pilavı ve soğanın bulunduğu sofraya oturdu. Ayranın eksik olduğunu söyleyen Vali Yerlikaya, "Bu sofraya oturmayı hak ettiğimizde gelir misafiriniz oluruz" dedi.

Bütün okulların çalışmalarını tek tek inceleyerek, ilgililerden bilgi alan Vali Yerlikaya, burada üretilen tekstil ürünü, halı ve diğer çalışmaların değerlendirilmesi noktasında yardımcı olacaklarını kaydetti. METEF açılış törenine Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, kurum müdürleri, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
AĞRI'DA METEF FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 18:25:03
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 14:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?