4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

'Meydan’a nur yerine yağmur yağdı

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla halkın tercih ettiği alışveriş mekanlarında yağmur engeline takıldı.

Gerek Bayram şekeri ve gerekse kıyafet için Meydan pazarı bayram alışverişini ucuza getirmek isteyenlerin tercihi meydan pazarına nur yerine yağmur engel oldu. Ucuzluk nedeniyle tercih edilen adreslerden biri de Araba üzerinde kıyafet satan tablacılara yağmur engel oldu. Eskiden Bit Pazarı Bayram telaşıyla 'nur yağmış' dedirten Meydan pazarına halk akın ediyordu.

Bu yıl yurdu etkisi altına alan yağmur meydan esnafına zor anlar yaşattı. Bayram öncesi yağan yağmur esnafları sıkıntıya sokarken meydan esnafı Yılmaz Yıldırım, Günlerdir meydan esnafı bu günü bekliyordu. Bu senede bayram öncesi yağan yağmur meydan esnafını etkiledi köylü gelemez oldu. Bayram şekerlileri ve mallarımız elimizde kaldı inşallah bayram arifesi hava iyi olur istenilen satışa ulaşırız dedi.

Ucuzluğuyla meşhur Meydan esnafı dört gözle beklediği günlerine kavuşur. Meydan esnafı yağmurda ve Cumhuriyet caddesindeki esnaflar müşterisizlikte yakınırken mağazalardaki fiyatın neredeyse üçte birine indi. Meydan'da Ayakkabılar 8-10 YTL, Kot Pantolonlar 5-15 YTL, 4 Adet gömlek 20 YTL, Montlar 10-25 YTL, Pardösüler 20-50 YTL, Takım elbiseler 25-100 YTL arasında değişiyor. Meydan Pazarı'nda 50 YKr'den 15 YTL'ye kadar t-shirt, 7.5-10 YTL arasında pantolon, 5- YTL'den 40 ytl alınabiliyor. İyi bir bayram alışverişi için bir kişi tepeden tırnağa tüm alışverişini 100 YTL'ye mal edebiliyor .

Recep Çirik /Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 14:43:14
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 15:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?