2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Milli Eğitim şurası çalışmaları başladı

AĞRI'DA 18. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18. Milli Eğitim Şurası hazırlık çalışmalarına başladı.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı Ağrı Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak'ın açılış konuşması ile başladı. Millî Eğitim Şuralarının Türk eğitim tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Koçak, bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arası başlatılan amansız yarışın giderek artan bir hızla sürdüğünü söyledi. Bu durumun toplumun sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal sistemleri kadar eğitim sistemlerini de etkilediğini belirten Koçak "Bu sebeple Millî Eğitimimizi, Millî Eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, 21. yüzyılın çağdaş eğitimine uygun olan toplumumuzun ihtiyaçları ve çağın teknolojik gelişmeleri doğrultusunda düzenlemek ve sosyal ve ekonomik, kültürel, siyasal alanlarda millî birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek şekilde uygulamak zorundayız" dedi.

Eğitimin devletin bekası, milletin mutluluğu ve geleceği bakımından sadece eğitimcilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu vurgulayan Koçak "Bu sorumluluğun ve eğitim yükünün yetişmiş her insanımız, ailelerimiz, toplumumuz, kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından sistem bütünlüğü içerisinde ahenkli ve dengeli bir şekilde paylaşılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun gerçekleştirilmesi hâlinde toplumumuzun sosyal gelişmesi ve ekonomik kalkınması da hızlanacaktır" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak'ın konuşmasının ardından şuranın teknik konuları hakkında bilgiler veren Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Yiğit, 5 grup halinde şura çalışması yapılacağını açıkladı. Birinci grupta öğretmenin yetiştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi konusunda bilgiler verileceğini dile getiren Yiğit "İkinci grup, Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul Liderliği konusunda, üçüncü grup İlköğretim ve Orta Öğretimin güçlendirilmesi, Orta Öğretime Erişimin Sağlanması konusunda, dördüncü grup, Spor, Sanat, Beceri ve Değerler Eğitimi konusunda, beşinci grup ise, Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Yönlendirme konusunda çalışmalar yapacak" diye konuştu.

Açılış bölümüne, Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri, ilçe milli eğitim müdürleri, sivil toplum örgütleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanlarının katıldığı toplantıların 30 Temmuz 2010 tarihine kadar Ağrı Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi'nde devam edileceği bildirildi.

AĞRI'DA 18. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 16:02:01
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?