2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Milli Eğitim'den kıyafet uyarısı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KOÇAK'TAN KIYAFET UYARISI

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, okul müdürlerini öğrenci kıyafetleri konusunda uyararak, öğrenci velilerinin yönlendirilmemesini istedi.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen toplantıda ilköğretim ve ortaöğretim okul müdürleri ile bir araya gelen Turgut Koçak, bazı okulların kıyafet seçimi ile ilgili belli yerlere velilerin yönlendirildiği, baskı yapıldığı ve bu konuda birtakım şikayetlerin olduğunu söyledi. Okul kıyafetleri ile ilgili resim, şekil, renk, kalite düzeyine uyarak velilerin kıyafetleri istediği yerden alabileceğini belirten Koçak, "Kıyafet seçimi konusunda şeffaf olacağız. Okul aile birliği ve velilerle kıyafetlerin temini konusunda bilgilendirme toplantıları yapacağız. Hiçbir firma, ticarethane ve esnafla kesinlikle anlaşma olmayacak. İsteyen okullar kıyafetlerini armalı olarak çizimlerle gösterebilir. Bu çizimler velilerin görebileceği yerlere asılacak. Bu çizimlerin altında yönlendirici herhangi bir adres, telefon yazılmayacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak'ın konuşması ile birlikte toplantı sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 10:58:01
Güncelleme :19 Temmuz 2010 Pazartesi 17:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.228.171.xxx Tarih : 18.07.2010 23:13:58

Okullarda serbest giyim savsatasını savunan geri zekalı yöneticiler şu anki hali bile içler açısı soytarı ve fuhuş yaparmış gibi giyinen öğrencilerin halini görmüyorlar. Serbest bıraktığınızda acaba maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yiyimi ile diğerlerininin arasındaki farkı nasıl kapatakcısız. Bu maddi durumu olmayan öğrencilerdeki oluşturacağı çöküntüyü fark edemecek kadar geri zekalı bir zihniyet ve yönetim olamaz. Okullarda ve resmi kurumlarda her zaman tek tip giyim ve kuşam olmalıdır.