5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Misafir öğrencilere veda gecesi

Milli Eğitim Bakanlığının Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Giresun'dan Ağrı'ya gelen öğrenci kafilesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Veda Gecesi programı düzenlendi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrenci pansiyonunda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, görevli öğretmenler, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Eleşkirt Halk Eğitim Merkezin Sanatçılardan Ömer Kurt’un seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde coşan öğrencilere güzel bir gece yaşatıldı. Giresun İlinden Ağrı'ya gelen 120 kişilik öğrenci kafilesi Ağrı'da ki son günlerinde gerçekleştirilen veda gecesinde müzik eşliğinde Ağrı yöresine ait halk oyunları ile gönüllerince eğlendi. Öğrencilerin coşkuyla eğlendiği gecede duygu dolu anlar da yaşandı. Giresun Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve kafile başkanı Adem İlyas, "Gönül köprüsü elçileri olarak Ağrı’da gördüklerimizi yurdumuzun her yerine anlatacağız. Ağrı’yı gerçekten çok sevdik. Buraya geldikten sonra bize gösterilen ilgi ve misafirperverlik bizleri çok memnun etti. Emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak ve gönül köprüsünde görevli müdür ve öğretmenlere teşekkür ederim. "dedi Öğrencileri Ağrı'da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, "Sizler bizim geleceğimizsiniz sizleri çok seviyoruz. Köprüler dar alanda oluşmayacağını bir yerden bir başka yere gönül bağlantısı kurmak için gerçekleşeceğini vurgulayan Aktaş, "Bu anlamda daha çok birlikteliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. " şeklinde konuştu. Gönül Köprüsü projesi ile kurulan dostlukları, arkadaşlıkları ve kardeşlikleri öğrencilerin ömürlerinin sonuna kadar birlikte götüreceklerini söyleyen İl Milli Eğitimi Müdürü Turgut Koçak, "Bu projenin bir gönül projesi, bir sevgi projesi, bir kaynaşma projesi, bir kültür alışverişi projesi, insanların birbirini tanıma projesi olduğunu ifade eden Koçak, " Doğu-batı kardeşliği için atılan bu adımın ülkenin geleceğine ışık tutacağını ve proje ile geleceğin sahibi gençlerin birbirlerini daha iyi tanıyarak, sevgi dolu yarınlara birlikte yürüyeceğini söyledi. Öğrenciler de, Ağrı’yı kitaplarda okudukları, televizyonlarda gördükleri ve Ağrı’ya hayran kaldıklarını ifade ederek," Arkadaşlarımıza anlatacak çok şeylerimiz var. Muhteşem bir tabii güzelliğe sahip olduğu kadar insanları da çok cana yakın ve misafirperverler.

Ağrı’yı hiç unutmayacağız. Her zaman anılarımızda yaşayacak. Ağrı’lı arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz."diye konuştular. Eğlence ardından Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, Giresun Gönül Köprüsü kafilesine İshak Paşa Sarayı Tablosu hediye etti. Giresun Gönül köprüs kafilesi ise Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, görevli öğretmenler ve şoförlere fındık hediye verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 10:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?