5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Murat Can'ın örnek davranışı

Ağrı Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "1 YTL 1 Okul Kampanyası"na İbrahim Çeçen İlköğretim Okulu öğrencilerinden Murat Can, annesinin yaptığı pastaları satarak destek oluyor.

Minik yüreği ile cadde ve sokaklarda büyüklerine eğitim ve öğretimin önemini anlatan Murat Can, adeta büyüklerine bu konuda ders veriyor. Pastalarını kısa bir sürede satan ve çok mutlu olduğunu belirten Murat Can, "Ben de karınca kararınca eğitime katkı sağlamak istiyorum. Büyüklerimden, bir an önce eğitime gereken desteğin vererek, yarınlarımızın daha aydınlık olması için çaba sarfetmelerini istiyorum" dedi.

Babasından aldığı harçlığı da okula vereceğini belirten Murat Can, "Ancak kendi emeğimle kazandıklarımı verirsem çok daha mutlu olacağımdan eminim. O yüzden kampanya süresince annemin yaptığı pastaları satıp, kampanya için para kazanacağım" diye konuştu. 

Oldukça gururlu ve ciddi bir görüntü çizen Murat Can, büyüklerinin kendisine uzattığı paranın fazlasını tekrar iade ediyor. Murat Can, pastayı vermeden asla para almıyor. Bunu yaparken oldukça mutlu görünen Murat Can, büyüklerin beğeni ve takdirini kazanıyor.

Servet Arslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 22:19:21
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 11:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?