5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Murat Nehri buz tuttu

Ağrı'da şiddetli soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, yollarını kısaltmak isteyen vatandaşlar donan Murat Nehri'ni kullanıyorlar. 

Kentte yaşanan şiddetli soğuklar Murat Nehri'nin donmasına sebep oldu. Yüzüncüyıl Mahallesi'nde oturan vatandaşlar köprü ile mahalle arasındaki bir kilometrelik yolu kısaltmak için donan nehrin üzerinden yürüyorlar. Nehrin buz tutmasına memnun olan vatandaşlar bu şekilde daha az yürümek zorunda kaldıklarını belirtirken, bazı vatandaşlar da hayvan sürülerini nehir üzerinden karşıya geçiriyorlar. 

Hafta sonları küçük çocukların futbol sahası olan nehir, hafta içi de hayvanların ve insanların geçiş noktası oluyor. Yolculuğun tehlikeli olduğunun bilincinde olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Cahit Yıldırım "Kış aylarında Murat Nehri bizim geçiş noktamız oluyor. Mahalle ile merkez arasında yaklaşık 1 kilometre fark ediyor. Bu nedenle bizler de bu yolu kullanıyoruz" dedi. 

Bu arada Murat Nehri üstünde bulunan köprünün hemen altında oluşan yaklaşık 6 metrelik buz sarkıtı ise görenleri şaşırtıyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 16:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gülten Ateş (diler) IP: 88.230.101.xxx Tarih : 3.02.2009 23:29:40

canım ağrım canım çayın başı. sende az çimmedim halı kilim yıkamadım.şimdi sana hasret kaldım. coçkun akan suyun ne oldu durulmanı beklediğim kilimimi yıkamak için seni gezdiğim suyun ne oldu kışmı sana değmezdi gürül gürül akardın .demekki sende benim gibi zamana yenildin kocaldın geçit vermezdin şimdi yol verdin yol geçidi oldun. olsun ben seni hala seviyorum,özlüyorum hayellerimde coşkun akıtıyorum .çocukluğumdaki gibi çimmeye değil de baş ucunda ağlamaya geleceğim canım ağrım.