5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Nefes kesen operasyon!

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda 17 yıldır aranan örgüt mensubu yakalandı.

Hamur ilçesi Yuvacık köyü Aladağlar civarında bölücü terör örgütünün silahlı mensuplarına yönelik Emniyet Müdürlüğüne intikal eden bir bilginin değerlendirilmesi neticesinde operasyon gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyon kapsamında, aralarında Aladağlar grup sorumlusu olan, 17 yıldır aranan Serkeş kod adlı Z. Z. isimli terör örgütü mensubu şahıs, kendisine yardım ve yataklık yapan 5 kişi ile birlikte yakalandı.

Yakalanan silahlı örgüt mensubunun göstermiş olduğu iki sığınakta, içi patlayıcı madde dolu piknik tüpü, 1 adet M16 marka uzun namlulu silah, 5 adet M16 marka silaha ait şarjör, 207 adet bu silaha ait mermi, 1 adet el bombası, 3 adet elektrikli kapsül, 1 adet telsiz, 1 adet telsize bağlı uzaktan kumandalı bomba anahtar sistemi, 1 adet dürbün, 1 adet pusula, çok sayıda örgütsel doküman, çok sayıda yaşam malzemesi, örgüt mensuplarına ait kırsal alan kıyafetleri ele geçirildi.

Devam eden sorgulamalar neticesinde, diğer bir bölücü terör örgütü mensubu olan Fırat kod adlı İ.T. isimli şahsın Ağrı şehir merkezinde saklandığı yerde yakalandığı açıklandı. İkisi silahlı örgüt mensubu, bunlarla birlikte hareket eden 1 milis, yardım yataklık yapan 4 şahıs olmak üzere toplamda 7 şahsın sorgulamalarının Ağrı Emniyet Müdürlüğünde devam ettiği bildirildi. Şahısların 07 Ekim 2011 günü saat 00:30 sıralarında Ağrı'nın Tutak İlçe Emniyet Amirliğine yönelik gerçekleştirilen silahlı taciz eylemine karıştıkları da açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2011 Pazartesi 11:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?