2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Nehirde ölümüne balık avı

MURAT NEHRİ'NDE ÖLÜMÜNE BALIK AVI

Ağrı'nın Tutak ilçesinde şambrellerin üzerine yaptıkları salla Murat Nehri'ne açılan balıkçılar, azgın sularla boğuşarak ölüm pahasına avlanıyor.

Her gün sabahın erken saatlerinde nehir kenarına gelen balıkçılar, ilk önce kıyıda tur atarak balık çıkarmaya çalışıyor. Daha sonra yaptıkları salın üzerine çıkan balıkçılar, nehrin iki yakasında duran arkadaşlarının tuttukları ipler sayesinde yaşama tutunarak avlanmaya devam ediyor. Birçok kişinin hayatını kaybettiği nehirde korkusuzca avlanan balıkçılar, çevreden geçen vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Zaman zaman düşme tehlikesi geçiren balıkçılar, eksi 30 dereceyi bulan soğuklara rağmen azgın sularda balık çıkarmaya devam ediyor.

Ekmek paralarını çıkarmak için bu şekilde avlanmaya mecbur olduklarını belirten İlhan Kolboğa, kendilerini hayata bağlayan tek şeyin nehrin iki yakasında tutundukları ipler olduğunu söyledi. Yakaladıkları balıkları 2 ile 4 lira arasında sattıklarını vurgulayan Kolboğa, "4 kişilik ekip olarak avlanıyoruz. Akşam evimize giderken cebimizde 10-15 lira kalıyor. Yapacak başka işimiz yok. Birçok arkadaşımız bu azgın sulara kapılarak hayatını kaybetti. Bizler de ekmeğimizi bu şekilde çıkarıyoruz" dedi.

MURAT NEHRİ'NDE ÖLÜMÜNE BALIK AVI
MURAT NEHRİ'NDE ÖLÜMÜNE BALIK AVI
MURAT NEHRİ'NDE ÖLÜMÜNE BALIK AVI
MURAT NEHRİ'NDE ÖLÜMÜNE BALIK AVI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 09:59:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 13:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?