4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Nuh'un Gemisi konukları

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve çeşitli araştırmacılar ile 33 ülkeden 100'e yakın gazetecinin katıldığı Nuh'un Gemisi ile ilgili uluslararası basın toplantısına katılan davetliler, ilçenin tarihi yerleri gezip İran sınır kapısında fotoğraflar çektiler.

Modern arkeolojik araştırmalar tarihinin en büyük buluşu olarak nitelendirilen, Ağrı Dağı'nda büyük bir tahta tüfünün gün ışığına çıkarılması ile ilgili projesinin Hong Kong kentinde oldukça gündemde olması yüzünden toplantıya çok sayıda Çinli gazeteci ve araştırmacı katıldı.

Çin'den gelen konuklar, Amerikalı meslektaşları ile birlikte İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru ve İran sınırındaki Gürbulak İran Sınır Kapısı'nı gezip fotoğraflar çektiler. Konuklara, Kültür İl Müdürü Muhsin Bulut başkanlığında çevirmen olarak görevlendirilen Doğubayazıt'ta görevli yaklaşık 20 İngilizce öğretmeni eşlik etti.

İshak Paşa Sarayı'nın muhteşem görüntüsü karşısında şaşırdıklarını ifade eden yabancı basın mensupları, yapının her köşesini gezerek görüntü ve fotoğraflar çektiler. Son olarak İran sınır kapısında gezen davetliler, burada Doğubayazıt Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu ile sohbet ederek dönüş yolunda Ağrı Dağı'nın görüntüsünü almak için yola tripot kurarak görüntü aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 15:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdülkadir SÖĞÜT IP: 202.56.179.xxx Tarih : 21.01.2008 07:48:16

Ben Ağrı'lı değilim ama orada görev yapıyorum. Buraya gelene kadar doğunun böyle bir mistik havası olduğunu bilmiyordum. Gerçekten görülmesi gereken muhteşem yerler var. Biz buradayız bekleriz. Böyle güzelliklerden mahrum kalmayın!.... Kabil'den Selamlar.