5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Öğrenciler fidan dikti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in ana sponsorluğunda yürütülen "Gönül Köprüsü Projesi" 81 ilde 10 bin öğrencinin, Türkiye'yi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerindeki ön yargıları yıkmak amacıyla geliştirilen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Giresun’dan Ağrı’ya gelen öğrenciler Gönül Köprüsü Hatıra Ormanında fidan diktiler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in ana sponsorluğunda yürütülen "Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Giresun'dan Ağrı’ya gelen 120 kişilik Gönül Köprüsü kafilesi öğle saatlerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Murat İlköğretim okulunda oluşturulan Gönül Köprüsü Hatıra Ormanı'na, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, Gönül Köprüsü Projesi Ağrı İl Koordinatörü Erhan Aktaş ve görevli öğretmenlerle birlikte fidan diken öğrenciler, unutulmaz bir gün yaşadılar. Proje kapsamında oluşturulan hatıra ormanında dikilen fidanları yetiştireceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, " Dostluk, sevgi ve kardeşlik bağı için dikilen fidanların büyüyerek bu duyguların bir nişanesi olarak kalacaktır. Dünyamız ve ülkemiz için ortak mirasımız olan en önemli değerlerimizden birisi olan ormanlarımızı öğrencilerimiz aracılığı ile gelecek nesillere bırakmak önemli bir sorumluluk olduğunu ifade eden Koçak, "Bu amaçla öğrencilerimize ormanların önemini ve faydalarını kavratmak, orman ve ağaç sevgisini aşılayarak, ormanlarımızın korunmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmalarını, onların ağaç dikimi ve korunması konusunda bilinçlendirilmelerini sağlamak gerekmektedir" dedi.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 12:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.232.241.xxx Tarih : 1.07.2009 18:13:40

İnşallah bu orman devam eder. Hiç ummuyorum ama bizim bazıları o dikilen ağaçları yemezler. Ağrıda yapılan ve dikilen şeyleri güvenlik birimleri korumazsa ağrıda sağlam kalmazda....