5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Öğrencilerden İngilizce şarkılar

Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Yukarı Göçmez Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu kutlamalarına İngilizce şarkı ve skeçler damgasını vurdu.


Okul öğretmenlerinin gayretleriyle yapılan programa veliler büyük ilgi gösterdi. Okulun konferans salonunda yapılan etkinliğe öğrenciler hazırladıkları şiir, şarkı, tiyatro oyunlarını öğrendikleri İngilizce ile sahnede başarıyla sergiledi. İngilizce öğretmeni Zehra Özdüven yönetiminde 1. sınıf öğrencilerinin koro halinde seslendirdiği şarkılar ilgiyle dinlenirken, diğer sınıfların oynadığı skeçler de izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Programın sergilendiği okulda sahnenin olmayışı dikkat çekerken, minik öğrencilerin 'Harmandalı' oyunu ilgiyle izlendi. 'Kına gecesi' ile 'Kabadayılar okulu' adlı oyunlar da beğenildi. Özellikle okuma ve yazmayı henüz yeni yeni kavramaya çalışan 1. sınıf öğrencilerinin İngilizce sergilediği şarkı ve gösteriler dakikalarca alkışlandı. Velilerin sık sık alkışla moral verdiği çocukları anne ve babalarını memnun ederken, bazı izleyiciler de İngilizce konuşan öğrencileri şaşkınlıkla takip etti.
Okul Müdürü Fatih Nehir, her alanda gösterdikleri başarıyı yabancı dilde de gösteren öğrencilerini ve öğretmenlerini kutladı. Nehir, sadece teorik olarak öğrencilere verilen bilgilerin unutulduğunu, böyle sosyal etkinliklerle sadece İngilizce konuşturarak yabancı dile olan ilgiyi artırmak ve o dili onlara en iyi şekilde öğretmeye çalıştıklarını belirtti.


Programı izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise, öğrencilere gösterilen ilgi ve alakanın semeresinin bu program sayesinde fazlasıyla alındığını ifade etti. Dolu dolu bir program izlediklerini söyleyen Eskin, aynı programı ilçe merkezinde de sergilenmesi için değerlendireceklerini belirtti.
Program sonunda okul tarafından davetlilere kısır yemeği ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?