2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Öğrencilerden uygulamalı eğitim

PATNOS MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÖNÜLLÜ ONARIM

Doğup büyüdükleri memleketlerine vefa borçlarını ödemek için yola çıkan Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ilçeye bağlı 55 köy okulunun elektrik tesisatının yanı sıra okulların kapı ve pencerelerinin her türlü onarımını gönüllü olarak yapmaya başladılar.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Coşkun yönetiminde 'Mesleki eğitim köylere taştı' projesi kapsamında yola çıkan elektrik, mobilya ve metal bölümünde okuyan lise son sınıf öğrencilerinden 30 kişilik grup meslek öğretmenleri rehberliğinde bir araya geldi.

Lise yönetimi, yaklaşık 15 bin TL değerinde her türlü elektrik ve mobilya malzemelerini borç alarak 10 gün içerisinde 55 köy okulunun elektrik, kapı, pencere sıra ve masa onarımlarını gönüllü olarak yapmayı hedefliyor. Yaklaşık 200 bin TL değerindeki işleri 15 bin TL malzeme alarak yapan öğrenciler bir taraftan yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergilerken, bir taraftan da uygulamalı olarak eğitimlerini sürdürüyor.

İşlerini titizlikle ve severek yapan öğrenciler, ''Köyde okuyan öğrenci kardeşlerimizle aramızda herhangi bir farkın olmasını istemiyoruz. Birçok köy okulunda elektrik tesisatı var ama elektrik yok. Kapı ve pencerelerin ya menteşesi kırılmış ya da kolları kırık. Okul idarecilerimizin katkı ve destekleriyle gönüllü olarak bizler bu işe talip olduk. Hem memleketimize vefa borcumuzu ödemek istedik hem de köydeki öğrenci kardeşlerimizin elektriksiz, kapı ve pencereleri kırık vaziyette eğitim görmelerini gönlümüz razı olmadığı için böyle bir çalışmaya girdik' 'şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

Mesleki eğitime katkı sunmak ve meslek liselerine teşvik amaçlı okulda böyle bir proje başlattıklarını vurgulayan Lise Müdürü Abdullah Coşkun, öğrencilerinin hem öğrendikleri dersleri uygulamalı olarak yerine getirmeye çalıştığını hem de birçok köy okulunda bu anlamda ciddi eksiklikler olduğundan gönüllü olarak böyle bir çalışma içerisine girdiklerini belirtti. Lise Müdürü Coşkun, projenin tamamen okullarına ait olduğunu dile getirerek, kısıtlı imkanlara rağmen onarım ve tadilat malzemelerini borç alarak yaptıklarını belirtti. Müdür Coşkun, bu tür etkinliklerle öğrenciler arası kardeşlik ve arkadaşlık duygusunu da pekiştirildiğini söyleyerek, amaçlarının arada farklılıkların olmadığını göstermek ve öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak olduğunu altını çizdi. Coşkun ayrıca köydeki öğrencilerin ne kadar zor şartlar altında eğitim gördüklerini de öğrencilerine gösterdiklerini ifade etti.

Patnos Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Yardımcı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Biçer, Hasandolu ve Bozoğlak köylerine giderek meslek liselilerin okullarda yaptıkları işleri yerinde gördü. Öğrencilerin yaptıkları işleri çok beğendiğini ve takdire şayan olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Vekili Yardımcı, yaklaşık maliyeti 200 bin TL değerindeki onarım işlerinin 15 bin TL'ye yapılmasının son derece sevindirici olduğunu vurguladı. Yardımcı, bu tür projelerle öğrencilerin derslerinde öğrendikleri bilgi ve becerilerini de gösterme imkanını bulduğunu kaydetti. Mustafa Yardımcı projeyi başlatan lise yönetimini ve başarıyla yerine getiren öğrencileri gönülden kutladığını belirtti.

PATNOS MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÖNÜLLÜ ONARIM
PATNOS MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÖNÜLLÜ ONARIM
PATNOS MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÖNÜLLÜ ONARIM
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 17:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?