5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Öğrencilere kitap yardımı

Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Seher Vakti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği tarafından öğrencilere kitap yardımı yapıldı.


Fakir ve kimsesiz ailelere yaptığı yardımlarla bilinen Seher Vakti Derneği bu kez dağıttığı kitaplarla öğrencileri sevindirdi. Dernek Başkanı Alpaslan Özkaya'nın girişimleri sonucu İstanbul'da muhasebecilik yapan ve aynı zamanda Patnoslu olan Murat Öztürk ve arkadaşları kendi aralarında topladıkları bin kitabı derneğe ulaştırdı. Roman, fikir, masal, hikaye ve değişik türlerden oluşan kitap çeşitleri dernek yöneticileri tarafından teslim alınarak Patnos 14 Nisan İlköğretim Okulu ile Molla İbrahim Köyü İlköğretim Okulu'nda ders gören öğrencilere dağıtıldı.


Seher Vakti Derneği Başkanı Alpaslan Özkaya, 14 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Özdemir ve okul öğretmenleriyle birlikte tek tek sınıfları gezere, öğrencilere kitaplarını takdim etti. Sevinç içerisinde kitaplarını alan öğrenciler, yardımda bulunanlara teşekkür ederek, kendilerine hediye edilen kitapları bitirme sözünü verdi. Dağıtılan kitapların öğrencilerin kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını daha da pekiştireceğini belirten Okul Müdürü Fikret Özdemir, anlamlı yardımdan dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti. Daha sonra Molla İbrahim Köyü İlköğretim Okulu'na geçilerek, burada da kitap yardımına devam edildi.


Patnos'un eğitimine katkı sağlamak için bu tür organizasyonlara devam edeceklerini söyleyen Seher Vakti Derneği Başkanı Alpaslan Özkaya, ''Toplum olarak okuma alışkanlığımız zayıftır. Toplumda kitap sevgisini kazandırma ve okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla bu tür organizasyonlar yapılarak çocuklarımıza kaynak desteğinde bulunmak gerekiyor. Biz de kendi çapımızda bir nebze olsun eğitime destek vermeye çalıştık. Asıl teşekkürü hak eden bu kitapları bize gönderen hayırseverlerdir'' diye konuştu.


Dağıttıkları kitapları öğrencilere faydalı olacağını umduklarını belirten Özkaya, tüm Patnoslu yardımseverleri bu tür organizasyonları desteklemeye çağırdıklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?