3
Mayıs
2024
Cuma
AĞRI

Öğretmen atamalarının tepkiler artıyor.

Kamu-Sen Ağrı Şubesi'nin düzenlediği basın toplantısına telefon ile bağlanan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ağrı'da yapılan öğretmen atamalarını tasvip etmediklerini ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
     
     Canlı telefon bağlantısı ile basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve Ağrı'daki öğretmen atamalarından haberdar olduğunu belirten Bircan Akyıldız, siyasi iradenin tayin ve atamalara yansımasının kendilerini de üzdüğünü söyledi. Bir çok terfi ve atamalarda siyasilerin devreye girerek torpil yaptıklarını duyduklarını, bunun da kabul edilir bir tarafının bulunmadığını belirten Akyıldız, "Tepkimizi en güzel şekilde ortaya koyacağız. Kura sisteminin iptal edilmesi tamamen torpili ortaya çıkarmıştır. Bu tepkilere kamuoyu da destek vermeli ve yapılan yanlışlık düzeltilmelidir" dedi.
     
     Bircan Akyıldız'ın açıklamalarının ardından AK Parti hükümetini eleştiren ve AK Parti'nin kendi kadrosunu yerleştirdiğini iddia eden Kamu-Sen Ağrı Temsilcisi Kamil Taşdemir, torpili olanların iyi, yerlere torpili olmayanların ise dağlık kesimlere gönderildiğini söyledi. Bir çok öğretmenin bu atamalar yüzünden istifasının söz konusu olduğunu belirten Taşdemir, "Neden kura sistemi iptal edildi? Kim ne çekiyorsa kaderine razı olacaktı. Kimse komisyon kararının tarafsız kaldığına inanmıyor. AK Parti kendi adamlarını iyi yerlere yerleştirdi" diye konuştu. 
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ssRıdvan DEMİRCAN IP: 194.27.49.xxx Tarih : 22.12.2003 21:15:07
demokratik bir ülkede bunların yaşanması gerçekten de inanılmaz birşey. ama bu olaylar "burası türkiye " lafını doğrular nitelikte....