2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Öğretmen Okulları 162 yaşında

ÖĞRETMEN OKULLARI'NIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 162. yıldönümü, Ağrı Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi'nin hazırladığı programla kutlandı.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Budak, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, bazı kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Burada bir konuşma yapan Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Burhan Adıgüzel, "Öğretmen okullarının kuruluş amacı ferdin ve toplumun eğitimini sağlayacak, kültürel mirasa köprü olacak öğretmen adaylarını yetiştirmektir. Günümüzdeki adı Anadolu Öğretmen Lisesi olan bu okullarda okuyan öğrenciler özellikle öğretmenlik mesleği ile ilgili temel bilgileri edinirler. Bu nedenle yüksek öğretimde eğitim fakültelerini tercih ettiklerinde ve sonrasında öğretmenlik mesleğini icra ettiklerinde oldukça başarılı olurlar. Bununla birlikte Anadolu Öğretmen Liseleri köklü geçmişi ve kaliteli eğitimleri ile yüksek öğretimin her alanına rahatlıkla öğrenci yerleştirebilmektedirler" dedi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak'ın yaptığı konuşmanın ardından Ağrı Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'öğretmenlik' konulu skeç sahnelendi. Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in öğrencilerle birlikte türkü söylediği program, pilav günü şenlikleri ve folklor gösterisinin ardından son buldu.

ÖĞRETMEN OKULLARI'NIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
ÖĞRETMEN OKULLARI'NIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 17:34:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 22:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?