4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Öğretmenler Günü böyle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ağrı'da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabah, Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Öğretmenler Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanan program ile devam etti.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Koçak, Atatürk'ün 'Benim asıl anlatılacak yönüm öğretmenliğimdir' sözünü hatırlatarak, "Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Bu nedenle önem verilmelidir. Bilinçli nesiller yetiştirmek için iyi bir model haline gelmiş öğretmenlere ihtiyacımız var. Ağrı ilinde bugüne kadar emek vermiş tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Emekli öğretmeler adına konuşan Necmettin Turan ise "Yıllarca eğitime hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mesleğe doyamadan ayrılıyoruz. Öğrencilerimin cıvıl cıvıl seslerini özlüyorum" şeklinde konuştu.

Ağrı Öğretmenler Lisesi öğrencileri tarafından, öğretmen konulu şiirler okundu. Seda Kök yönetiminde hazırlanan ve katılanların beğenisine sunulan müzik dinletisi izleyenlere güzel dakikalar yaşattı. Stajyer öğretmenlerin ant içtiği programda, emekli öğretmenler ise hizmet şeref belgesini Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in elinden aldı.

Programda, daha önce öğretmenler günü için hazırlanan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller, Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar tarafından verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak ise eğitime verdiği destekten dolayı Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve eşlerine teşekkür plaketi verdi.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki programın ardından Halk Eğitim Merkezi galeri salonunda öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı resim sergisinin açılışına geçildi. Vali Mehmet Çetin, öğretmenler ve öğrencilerin yaptığı birbirinde güzel resim tabloları dikkatli incelerken, öğretmenler tarafından söylenen Türk sanat müziği parçalarına eşlik eden dinleyiciler ise duygusal anlar yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 19:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep yılmaz IP: 212.175.112.xxx Tarih : 23.12.2008 08:58:16

helal olsun öğretmenler lisesine