4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Öğretmenler günü mesajları

Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik'ten öğretmenler günü mesajı

Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik, 24 öğretmenler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik mesajı şöyle: "Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün başöğretmenliği kabulünün 79. yıl dönümünde, öğretmenler gününüzü en içten duygularımla kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de büyük bir memnuniyetle 'Başöğretmenliği' kabul etmesi, öğretmenlere verdiği değeri göstermesi açısından çok anlamlıdır.

Atatürk, 'Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister' özdeyişi ile toplumun eğitilmesi, yeni kuşakların yetiştirilmesi görevini öğretmenlere tevdi etmiştir. En zor şartlar altında bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma ideali taşıyan tüm öğretmenlerimiz bilimin ve aklın ışığında, bilgiye susamış insanları bir güneş gibi aydınlatmaktadır. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' anlayışı ile öğretmenlere hak ettikleri değeri veren bu millet, toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan ve Büyük Önder'in 'ilim ve irfan ordusu' olarak nitelendirdiği öğretmenlerimizi bağrına basmış ve başına taç yapmıştır." Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Aslan'dan öğretmenler günü mesajı

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, Ulu Önder Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihinin, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığını dile getirdiği mesajında şu görüşlere yer verdi: “En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Öğretmenlerimizin, geleceğimiz olan çocuklarımızı cesur, bilgili, zeki ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanmaktayız. Başöğretmen Atatürk; “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözleriyle öğretmenlerimize olan güvenini dile getirmiş, öğretmenlerimizi onurlandırmıştır. Milletimizin gelişmiş devletler düzeyine yükselebilmesi; eğitim ve öğretimimizin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Başöğretmen Atatürk`ü şükran ve saygıyla anarken, tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”dedi.

AKP'den Öğretmenler Günü Mesajı

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Hasan Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Ak Parti Ağrı İl Başkanı Hasan Arslan, geleceğin mimarları olan öğretmenlerin her türlü özeni ve saygıyı hak eden varlıklar olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir kutlama masajı yayınlayan Başkan Arslan, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da köleliğe ve yoksulluğa düşüren de eğitimcidir' sözünü hatırlatarak, öğretmenlerin ne denli etkili olduğunu belirttiğini söyledi.

Aslan, bir ülkenin geleceğinin iyi eğitim veren öğretmenlerin elinde olduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti; "Memleketin geleceğini şekillendiren irfan ordusunun mensupları olan öğretmenlerin fedakarlıkla verdikleri hizmet neticesinde geleceğe güvenle bakabiliriz. İnsan unsurunun yetiştirilmesi, eğitilmesi adına ortaya konan çabalar refah düzeyini yakalamakla doğru orantılıdır. Diğer taraftan değişik alanlarda sağlanan gelişim ve zenginlik eğitim alanındaki eksikliği kapatmaya yaramayacaktır. Bilimin aydınlığı ve Türk insanının erdemini özümsemiş öğretmenlerin çocuklarımızı yetiştirmesi, gelişme hedefimizin vazgeçilmez temelidir. O halde öğretmenler geleceğin mimarları olarak her türlü özeni ve saygıyı hak eden varlıklarımızdır. Bu gün de öğretmenlerimizin bizin için ifade ettiği değeri bir kez daha hatırlamalı, mesleğin sorunlarını tartışarak çözüm yollarını aramalı ve hem meslektaşlar hem de öğrenciler arasında sevgi, salgı ve dayanışmayı güçlendirmeliyiz. Bu vesile ile aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle onuyor, kıymetli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum" dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 03:26:54
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 10:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?